sarajevo

Pokrenuta istraga protiv Nedeljka Dragaša zbog paljenja crkve

САРАЈЕВО, 21. АВГУСТА /СРНА/ - Дио храма Преображења Господњег у Сарајеву запаљен је јутрос тако што је кроз прозор убачена запаљива материја.
24.08.2016.
u 08:00

Nakon brze i učinkovite istrage policajci MUP-a Sarajevske županije u ponedjeljak oko 18 sati priveli su jednu mušku osobu osumnjičenu za nedjeljno podmetanje požara u pravoslavnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu.

Kako je po uhićenju priopćeno iz MUP-a SŽ-a, radeći na rasvjetljavanju slučaja podmetanja požara u pomoćnoj prostoriji, ostavi crkve, policijski službenici II. policijske uprave poduzeli su niz operativnih mjera i radnji te došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela može dovesti muškarac nastanjen u Sarajevu. Muškarac je pronađen isti dan i uhićen te priveden u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u SŽ-a, muškarac osumnjičen za izazivanje požara u sarajevskoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg predan je Tužiteljstvu Sarajevske županije na daljnje postupanje.

Tijekom jučerašnjeg dana objavljeno je kako je Tužiteljstvo Sarajevske županije otvorilo istragu protiv osumnjičenog Nedeljka Dragaša zbog sumnje da je u nedjelju u jutarnjim satima prije nedjeljne liturgije zapalio drvene daske ostave izazvavši požar u pravoslavnoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Ulici Zmaja od Bosne na broju 43 u općini Novo Sarajevo.

Prema navodima iz Tužiteljstva SŽ-a, Dragaš je kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave uz uporabu otvorenog plamena zapalio daske. Nakon toga, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, uslijed čega je došlo do oštećenja u vidu nagorjelosti zidova te oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od oko 2000 KM.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o lokalnom beskućniku, a prema prvim informacijama, motiv nije izazivanje vjerske ili nacionalne netrpeljivosti.

Podsjetimo, požar je izbio u nedjelju prije služenja jutarnje svete liturgije. U trenutku izbijanja požara u prostorijama su se nalazili paroh dolački Čedomir Đelmo, njegova supruga i djelatnica koji su pripremali prostorije za liturgiju. Paroh Đelmo je izjavio kako je počinjena materijalna šteta te da su policijske kamere snimile sve. Srećom, nije bilo ozlijeđenih, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je vrlo brzo ugašen.

Crkva Preobraženja Gospodnjeg nekoliko puta je proteklih godina bila na meti pljačkaša, razbojnika i vandala.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?