Uhićeno šest ljudi

Pas otkrio Posušanina koji je prevozio kokain vrijedan 375 tisuća KM

'kokain1 bih'
''
Autori: VLm, agencije
04.09.2015.
u 16:36

Mediji u Republici Hrvatskoj već pišu o zapljeni godine nakon što je policija zaplijenila više kilograma kokaina, te 10 tisuća eura koje se povezuju s prodajom droge.

Kokain je u kontroli prometa pronašao policijski pas za detekciju droga, u kombiju njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Posušja u BiH, rečeno je danas na izvanrednoj policijskoj konferenciji za medije. Droga, ukupne težine 1112 grama, bila je skrivena u podu kabine, između sjedišta vozača i suvozača, oblijepljena ljepljivom vrpcom.
Krijumčari prošli kroz nekoliko država

“Krijumčari su napunili kombi u Frankfurtu i do Nadina im je trebalo oko 1100 kilometara, dakle, prošli su neometano kroz nekoliko država i graničnih prijelaza prije zapljene na zadarskom području. Droga nije bila namijenjena zadarskom području, prošla je preko dijela koje mi kontroliramo, a na ilegalnom tržištu dosegnula bi cijenu do 1,5 milijuna kuna”, rekao je na press konferenciji voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dok se ostalih šestero putnika ne dovode u vezu s pronađenom drogom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?