pucnjava u kafiću

Nogometaš ranjen dok je pokušavao spriječiti obračun, metak pogodio i njegovu sestru

Blic
14.05.2017.
u 21:39

Troje mladih ljudi ozlijeđeno je u pucnjavi ispred kafea Linea u Bačkom Dobrom Polju, kraj Vrbasa, preksinoć oko ponoći. Teške tjelesne ozljede zadobio je Vukašin Jelić (23), dok su lakše ranjeni njegova sestra Anđa Jelić (27) i maloljetni V.V. (17), Biše Blic.rs. 
 
Sukob je, prema za sada nepotvrđenim informacijama, izbio zbog mjesta u kasfiću, separea.
 
Lokal je te večeri bio pun, jer se proslavljala seoska slava, Sveti Vasilije. Napadač, Dalibor Janjušević (27) i njegovo društvo stigli su u lokal pod utjecajem alkohola. 
 
Bili su nezadovoljni zbog mjesta na kojem se nalaze i počeli raspravu s drugom grupom mladića, u kojoj se nalazio i jedan od ozlijeđenih V.V.
 
Mladićima, koji su dobro popili, nije puno trebalo, pričaju očevici. Verbalni okršaj nastavljen je ispred kafića i uskoro je prerastao u tuču.
 
U jednom trenutku, Janjušević je izvadio pištolj i opalio dva metka u zrak. 
 
U tom trenutku, mladi nogometaš FK Novi Sad, Vukašin Jelić, koji čak i nije sudjelovao u sukobu, već je tučnjavu promatrao sa strane, skočio je na Janjuševića i uhvatio ga za ruku u želji da mu otme pištolj.
 
Refleksno, Janjušević je nastavio ispaljivati metke. Ispalio je još najmanje tri hica.
 
„Kada je videla da joj je brat u opasnosti, u pokušaju da ga zaštiti za njime je skočila i Anđa. Bilo je strašno“, priča jedan od svjedoka. 
 
Vukašin je pogođen u desnu podlakticu, a Anđu je metak pogodio u desnu stranu grudnog koša. Sedamnaestogodišnji V.V. ranjen je u desnu nogu.
 
„Djevojke su počele vrištati i trčati. Dotrčala je i srednja sestra Vukašinova i Anđina koja je stajala samo 200 metara dalje i vjerojatno samo slučajem izbjegla ranjavanje“, priča sugovornica Blica.
 
Napadač je u gužvi pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen i uhićen, a pronađeno je i oružje iz kojeg je ranjeno troje mladih ljudi.
 
Svo troje ranjenih, kao i sam napadač, prebačeni su u bolnicu u Vrbasu, gde su i zbrinuti.
 
„U bolnici je zbrinuto četvero ozlijeđenih. Samo jedna osoba je zadržana na lečenju“, kažu u ovoj ustanovi.
 
Anđa Jelić je nakon vađenja metka otpuštena na kućno liječenje, maloljetni V.V. je prebačen u bolnicu u Novom Sadu gdje se i dalje nalazi, a napadač Dalibor Janjušević je u pritvoru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije