pokušaj ubojstva

Nepokretnu majku ubo nožem pa tvrdio da se sama ozlijedila

nož
Dino Stanin/PIXSELL
03.03.2015.
u 09:42

Slavko Pejić (56) iz Banje Luke uhićen je zbog sumnje da je prije preksinoćnog mraka u Gundulićevoj ulici nožem u trbuh ubo napokretnu majku u kolicima Milku Mirković (81) koja je tom prilikom zadobila teške ozljede. Iz bolnice kažu da je nesretna starica operirana te da su sve daljnje prognoze neizvjesne. - Kada je vidio da je riječ o jako ozbiljnoj ozljedi i krvarenju, kucao je na vrata nekim susjedima da mu pomognu, ali, budući da s njima nije u dobrim odnosima, nitko mu nije otvorio vrata. Potom je pozvao hitnu pomoć i rekao da se majka sama ozlijedila dok je pripremala ručak - kažu stanari koji stanuju u istom ulazu

Pravili probleme

Ubrzo je stigla hitna i odvezla staricu, a u vozilu s njima pošao je i Pejić. - Kada su liječnici vidjeli o kakvoj rani je riječ, odmah su utvrdili da ne može biti nesretan slučaj i pozvali policiju koja ga je i uhitila - kažu stanari navodeći da nisu čuli nikakvu galamu, ali i da njih dvoje stanuju sami i da su često pravili probleme. - U ovaj stan su se doselili prije oko dvije godine iz Kotor-Varoša, kada im je Milkin drugi sin koji živi u Americi kupio ovaj stan. Čim su se uselili, čule su se galama i svađe, skoro svakodnevno - ispričao je jadan od njihovih susjeda. Prema njegovim riječima, budući da je bila u kolicima, on se trebao brinuti o majci, ali to nije radio. Znao ju je zatvoriti po cijeli dan i otići negdje u grad, a žena je jaukala i dozivala pomoć, ali nitko nije imao ključeva njihovog stana pa joj nije mogao ni pomoći. - Svako malo su se svađali i čulo se vrištanje iz stana. Nekoliko puta sam čuo kako ona galami na njega. Mislim da je Slavko imao i psihičkih problema, ali nisam nikada čula da je bio na liječenju - navodi susjeda, ističući da se nitko iz ulaza nije družio s njima, ali i da su odbijali plaćati troškove za održavanje stubišta zbog čega su se često i svađali s ostalim stanarima. Istragu vodi tužitelj Igor Cimeša koji će i odlučiti o daljnjoj Pejićevoj sudbini.

Unuk napao djeda

U drugom slučaju nasilja u obitelji, Ljubomir Kojić (20) iz Ribnika uhićen je zbog sumnje da je u selu Donji Vrbljani pretukao djeda, također Ljubomira Kojića (83), a potom mu iz džepa oteo oko 900 maraka. - Mladić je usred dana došao do djeda i više puta ga udario u glavu i tijelo, a onda mu je uzeo novčanik u kojem je bilo 300 eura i 300 KM, kao i dokumenti. Problematični Ljubomir napao je djeda i u rujnu iz košulje ukrao novac i mobitel. Policajci su ga tražili cijelu noć i našli tek sutradan s ručnom bombom i streljivom. Uvijek bi ga samo saslušali i pustili, valjda neće opet - dvojili su mještani napominjući da je i drugima u selu pravio probleme i potkradao ih. Međutim, nisu dugo trebali promišljati hoće li ostati iza rešetaka ili ne. Naime, poslije kriminalističke obrade tužitelj je naredio da se on pusti na slobodu i da se protiv njega u redovitoj proceduri dostavi prijava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?