Dva bombaška napada u samo pet dana u Sarajevu

Bombaš ubacio bombu ‘kašikaru’ u frizerski salon koji se opremao

ručna bomba
Foto: Ilustracija, Borna Filić/PIXSELL
12.07.2014.
u 10:05

Policija traži dvojicu bombaša i tek istražuje njihove motive

Netko je jučer rano ujutro bacio ručnu bombu ‘kašikaru’ u frizerski salon u pripremi koji koristi Sarajlija A. Dž. u Olovskoj ulici u naselju Hrasno, Geleri bombe oštetili su stakla, a ozlijeđenih nije bilo. Jedino je pronađen osigurač bombe, a policija se dala u potragu za bombašem i njegovim motivima.

Inače, ove je druga eksplozija koja je odjeknula u posljednjih pet dana. Ručna bomba ‘kašikara’ bačena je i u dvorište kuće Nebojše Golijanina i Elmira Brkanića u Ulici Safeta Hadžića u naselju Švrakino, a naknadno se pričalo da su napadači vrlo moguće promašili kuću i bombu ubacili u pogrešno dvorište. I tu je tek pronađen osigurač bombe. Vlasnica kuće, koja je zaposlena u obližnjoj trgovini, navodi samo da su geleri bombe oštetili stakla na prozorima i ulazna vrata, te da će štetu procijeniti majstori kada se polomljena stakla zamijene. Ona je kratko dodala da nitko nije imao razloga baciti joj bombu, jer ni s kim nije u lošim odnosima.

Stanovnici ovog dijela Sarajeva nerado govore o problemima u ovom naselju, jer smatraju da ih policija ne može zaštititi. Međutim, neki od njih, pod uvjetom anonimnosti, ipak su pristali na razgovor s novinarima.

“Ovdje caruju ovi što dilaju drogu. Vidim ih često navečer ovdje, nedaleko od trgovine. Pošten svijet gleda svoj posao i ne zaviruje u tuđe dvorište. To su sve naši susjedi i zato je nezgodno pričati o njima. Ovo što se dogodilo rezultat je njihovih međusobnih prepucavanja. Ganjali su se i bacili bombu pogrešnoj osobi”, ispričao je jedan od stanovnika Švrakina Sela. Nakon eksplozije, prema njegovim riječima, sin vlasnice kuće je vidio susjeda koji je istrčao vani držeći ciglu u rukama.

“Je li tom mladiću bila namijenjena bomba, nemam pojma. Ista ograda je od obje kuće i vjerojatno ih je taj što je bacio bombu u mraku zamijenio. Znam da su tog susjedi policajci to jutro pozvali da im da izjavu”, kaže on, napominjući da su osobe koje su bacile bombu pobjegle uskim uličicama koje poznaju samo oni koji stanuju u tom dijelu grada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?