Memorijalni turnir

Čapljina odlična na turniru u Zagrebu

Odbojka
Pixsell
25.09.2013.
u 10:44

Čapljina je u veoma jakoj konkurenciji uspješno prezentirala bh. odbojku

Iako u konačnom plasmanu treća, Čapljina je ugodno iznenađenje 1. memorijalnog turnira “Zagrebački odbojkaški velikani”, kojem je cilj prisjetiti se svih eminentnih velikana zagrebačke odbojka.

Svladani Krka i Karlovac

Čapljinci su u dva dana dobili čak tri utakmice protiv renomiranih hrvatskih i slovenskih prvoligaša. Prvoga turnirskog dana Čapljina je svladala slovenskog prvoligaša Krku iz Novog Mesta 3:1 (16:25, 25:23, 27:25, 26:24), a zatim i hrvatskog prvoligaša Karlovac 3:2 (26:24, 18:25, 25:14, 21:25, 15:12). Turnir je otvoren utakmicom Mladost – Karlovac 3:2, dok je u zadnjoj utakmici prvoga dana, Krka s maksimalnih 3:0 svladala Mladost. Tako se posve neočekivano nakon prvoga dana u vodstvu našla Čapljina s dvije pobjede. Drugi turnirski dan započeo je prvim porazom Čapljine, od Mladosti 0:3 (11:25, 11:25, 18:25). S dvije pobjede Čapljinci su još uvijek bili u igri za finale, trebao im se poklopiti rezultat utakmice Karlovac – Krka. Utakmica je počela vodstvom Karlovčana 2:0, a kako je Čapljini odgovarala njihova pobjeda od 3:2, žestoko su podržavali Slovence, koji su se razigrali, ali kod 2:2 nisu stali nego su ostvarili trijumf od 3:2 i tako se plasirali u finale. Čapljinci su zadržali svježinu pa su u utakmici za treće mjesto ponovno svladali Karlovac ovoga puta s 3:0 (25:14, 25:16 i 25:20) i tako na kraju osvojili treće mjesto.

Čapljini ukupan dojam

Mladost je u finalu nadigrala Krku 3:1. Tako je poredak turnira sljedeći, 1. Mladost, 2. Krka, 3. Čapljina, 4. Karlovac. Mladosti je pripao veliki prijelazni pehar kojeg su osigurale Sportske novosti, međutim ukupni dojam ostao je na strani Čapljine, koja je u jakoj konkurenciji uspješno prezentirala bh. odbojku. Inače, bio je to i prvi nastup čapljinskih odbojkaša nakon ispadanja iz Premijer lige. Za ovu prigodu pojačana Kneževićem iz Ljubinja pod vodstvom novog trenera Ivice Ćosića, Čapljina je igrala iznenađujuće dobro. -Bilo je lijepo gledati naše momke. Nismo očekivali ovakve rezultate. Kad smo dobili poziv bilo nam je važno da se ne osramotimo, na kraju je ispalo jako dobro, sumira dojmove Miloš Jelčić predsjednik HOK Čapljina. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Sedlaček iz Mladosti, najbolji napadač je Đorđe Knežević, član Čapljine, dok je nagrada za najboljeg organizatora pripala Kristijanu Longaru iz Krke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije