Ljubuški

Bračna obljetnica na Humcu

Obljetnica
Frano Matić
04.06.2012.
u 09:41

U župi svetoga Ante Padovanskog slavila su 23 bračna para

U ljubuškoj župi sv. Ante Padovanskog Humac jučer je upriličena posebna svečanost posvećena bračnoj zajednici. U organizaciji župnog ureda Humac slavile su se bračne obljetnice, a u slavlju je sudjelovalo čak 23 bračna para. Pozvani su svi bračni parovi iz župe koji ove godine slave neku bračnu obljetnicu, 25, 50 ili 60 godina braka, da se jave i da zajedno svečanom misom u župnoj i samostanskoj crkvi na Humcu, obilježe taj svoj svečani jubilej. Sudjelovalo je 15 bračnih parova koji su proslavili 25. obljetnicu braka, šest parova 50. obljetnicu i po jedan par 55. i 52. obljetnicu.

Značenje braka

Misno slavlje predvodio je humački župnik fra Ivan Boras. Evanđelje i cijela župnikova propovijed bili su u znaku vrijednosti i značenja braka i bračnog života. Dinko i Danica Bošnjak iz ljubuškog prigradskog naselja Pregrađe obilježili su 50 godina braka. Pitali smo ih za recept mladim bračnim parovima za dugačak brak.

- Slušati ženu, i to što god možeš više - to je pravi recept da izdržiš 50 godina. Ako se sluša ženu, može se i 60 godina doživjeti, a bez toga nikako. Zbog toga je i žena prema meni bila ljubazna i izvukla me iz svih poteškoća i kriza na koje sam nailazio i za to se kaže da su na ženi tri “ćoše” kuće, a na čovjeku samo jedna - kaže Dinko Bošnjak.

Slavlje obitelji

- Strpljenje, poštovati i podnositi jedno drugo, to je najvažnije, a ljubav brzo prođe - kaže gospođa Danica. Milica i Mile Bunoza iz Radišića u braku su 52 godine. - Brak i život prođu brzo “kao keks”. Teškoće i nesporazume smo rješavali nekad po meni nekad po njemu. Ipak, gledajući sadašnji život čini mi se da je sada žešće, prije je bilo sve lakše podnijeti nego sada - kaže Milica Bunoza. Slavlje se nastavilo u ugodnom i toplom ozračju u krugu obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?