Švedska nam nanijela treći najteži domaći poraz u povijesti (1:3)

Bilić: Ovo nije bilo na razini Eura, ljutit sam

'Sweden\'s head coach Erik Hamren (R) shakes hands with Croatia\'s head coach Slaven Bilic after their friendly soccer match in Zagreb February 29, 2012.       REUTERS/Antonio Bronic (CROATIA  - Tags:
'ANTONIO BRONIC'
01.03.2012.
u 08:30

Iako je izbornik naše reprezentacije Slaven Bilić danima upozoravao na važnost utakmice sa Šveđanima, njegove riječi nisu pale na plodno tlo, otišle su u vjetar

Predvođeni maestralnim Zlatanom Ibrahimovićem, Šveđani su pokorili Maksimir i s 3:1 svladali Hrvatsku, u posljednjoj provjeri prije nego Bilić objavi popis od 23 igrača koje vodi na Euro u Poljsku i Ukrajinu... Bio je to treći najteži domaći poraz hrvatske reprezentacije u povijesti! Sva tri potpisuje Bilić (Engleska 1:4, i Nizozemska 0:3, oba 2008. godine).

Neforsirane pogreške

- Nezadovoljan sam i ljutit, nismo bili na najvišoj razini i poraz je stigao kao logičan epilog u sudaru s modernom momčadi. Presjekao nas je drugi gol, u prvom smo poluvremenu i imali dobrih stvari, probijali smo po bokovima, ali napravili smo čak deset neforsiranih tehničkih pogrešaka, što je svakako previše u dvoboju s ovako jakim suparnikom - govorio je Bilić poslije utakmice.

Koji su igrači zacementirali, a koji kompromitirali svoj položaj?

- Ne bih sad govorio o imenima. Pogledat ćemo još nekoliko puta ovu utakmicu, analizirat ćemo je, neki su igrači bili dobri, neki nisu...

Dojam je da su neki igrači mentalno posve nespremni ušli u utakmicu, recimo vratar Pletikosa, koji je u uvodu napravio dvije neshvatljive pogreške! Je li ovo revijalno ozračje, u kojem ste dočekali utakmicu (snimanje reklama za sponzore), utjecalo na psihološku pripremu?

- Eh... Najlakše bi sad bilo okriviti sponzore! Istina je da nismo bili mentalno spremni kao za kvalifikacijske utakmice, istina je da su nam te reklame odvukle koncentraciju, ali u tome ne smijemo tražiti nekakav veliki alibi. Igrali smo loše i zato smo izgubili, potvrdilo se da samo kada "gorimo", kad smo maksimalno "našpanani", tada i pojedinačna kvaliteta dolazi do izražaja.

Je li istanbulski sastav koji je počeo utakmicu najbolje što sad imamo, ili je to bila nagrada za kvalifikacije?

- Ma kakva nagrada! Moja je procjena bila da je to naša najbolja postava.

Lijevi bok nije problem

Kako ste zadovoljni s rješenjima na lijevom boku? 
- Lijevi bok nije bio problem. Ćorluka je do ozljede bio solidan, Pranjić je solidno nastavio. Tu su još Strinić i Pamić i to je to što imamo.

Ostao je dojam da je sjajni Ibrahimović prelako dolazio u pozicije gdje je najopasniji?

- To je zapravo bio naš krucijalni problem. Ipak smo ga morali bolje zatvarati i barem mu pokušati otežati posao razigravača. Kad ga se ostavi samoga, onda ga je nemoguće zaustaviti – rekao je Bilić i na kraju naglasio:

- Bili smo loši i poraz je zaslužen, ovo nam je dobra opomena uoči Eura, nadam se da su to i igrači shvatili. Samo kad smo u najboljem izdanju, samo onda možemo biti dio europske nogometne elite.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

MO
mošnjo
10:03 01.03.2012.

Bilič je dosadan kao i njegov kukavički način igre,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije