Potreban predah

BiH u euforiji, Hrvatska ne blista, ali zato pobjeđuje

Utakmica
17.07.2013.
u 10:02

Dovoljna je bila samo jedna pobjeda, odnosno “poluvrijeme iz snova” protiv Mađara pa da mlada rukometna reprezentacija koju vodi izbornik Zdenko Grbavac postane hit-hitova

Kako malo treba da ratom, političkom i svim ostalim krizama izmučenu Bosnu i Hercegovinu uhvati euforija i to rukometna. Dovoljna je bila jedna pobjeda, odnosno “poluvrijeme iz snova” protiv Mađara, pa da mlada rukometna reprezentacija postane hit-hitova.

‘Hrana’ koja nedostaje

Istina pobjeda na po rejtingu rukometno znatno težim Mađarima 25:21, posebice drugo poluvrijeme koje je BiH vrsta dobila sa fantastičnih 14:5, temelj su za optimizam, a to je “hrana” koja na ovim prostorima najviše nedostaje u zadnjih četvrt stoljeća. Na upit o velikim oscilacijama u igru bh. vrste, izbornik Zdenko Grbavac kaže: -Navikao sam na turbulencije kod mladih igrača u Izviđaču. Igraju iznad i izvan očekivanja, i u dobrom, i u lošem smislu. Pobjeda protiv Mađara je važna, otvara vrata za prve dvije pozicije. Nema euforije među nama, ali ima u okruženju, kod javnosti, a čini mi se posebice kod novinara. Tako da okruženje nesvjesno vrši pritisak na igrače, ali i to je sastavni dio sporta, ističe izbornik Grbavac koji nema problema s ozljedama. Tako će BiH večeras Sloveniji suprotstaviti najjači sastav, a očito je da će nakon 3.500 gledatelja protiv Mađara s “fantjama” dvorana Zetra i Sarajevo gorjeti. Valja reći da su se odjeci utakmice BiH – Mađarska zbog izbornika Grbavca i petorice Ljubušaka u sastavu bh. vrste, s pažnjom pratili i tijekom utakmice Nizozemska - Hrvatska u Gradskoj dvorani u Ljubuškom. Poslije druge pobjede može se reći da Hrvatska ne blista, ali pobjeđuje što je svakom treneru pa tako i Slavku Goluži najvažnije.

Nizozemci nisu razočarali

Protiv Nizozemaca je bilo bolje nego protiv Qatara, kada su “vile” Golužine momke dovele do pobjede. Utakmica je prelomljena u razdoblju od 18. do 37. minute kada je Hrvatska sa 8:6 ‘skočila’ na 19:8! Nizozemci uz pomoć vuvuzela s tribina, nisu razočarali, naprotiv. Demonstrirali su dopadljiv rukomet koji podrazumijeva tipično balkanske specijalitete “cepelin” “šaraf” i slično, ali su fizički inferiorniji. Što se tiče igre hrvatske vrste u prve dvije utakmice, mnogo toga nije štimalo, krila s iznimkom Tokića ne blistaju, pivot usmaljen, Mandalinić neodgovoran, ali zato imaju neprobojan obrambeni zid na čelu sa izvrsnim Filipom Ivićem na vratima. Od informacija iz Ljubuškog valja spomenuti još jedno odlično poluvrijeme reprezentacije Qatara protiv Njemaca, što je ipak bilo nedovoljno. U trećoj utakmici drugoga dana Švicarska je bila sigurna protiv Alžira. Najveće iznenađenje na startu su dva poraza Francuza, poslije Srbijanaca potopili su ih Danci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije