sve slabiji

Benediktu se pogoršalo: 'Neće još dugo ostati s nama'

papa benedikt xvi.,portal (1)
Reuters/PIXSELL
11.04.2013.
u 08:40

- U posljednjih 15 dana doživio je veliko fizičko propadanje- ustvrdila je španjolska dopisnica iz Vatikana. Iz Vatikana njezine tvrdnje o zdravlju bivšeg pape smatraju alarmantnima, ali su se složili da je papa postao slabiji.

Vatikan je priznao da se zdravlje pape emeritusa Benedikta pogoršalo, prenosi britanski Telegraph.

- Benedikt je u vrlo lošem stanju. U posljednjih 15 dana doživio je veliko fizičko propadanje- ustvrdila je Paloma Gomez Borerro, dugogodišnja španjolska dopisnica iz Vatikana. Kazala je i da smatra da Benedikt 'neće još dugo ostati s nama'. Izvor iz Vatikana njezine tvrdnje o zdravlju bivšeg pape smatra pretjerano alarmantnima, ali se složio da je papa u posljednjih nekoliko mjeseci postao slabiji.

Benedikt je naveo svoje fizičko zdravlje i mentalnu snagu kao razlog za svoje povlačenje koje je najavio 11. veljače te kasnije proveo.

Papa je u posljednjih godinu dana zbog poteškoća s kretanjem počeo nositi štap. Posljednjeg mjeseca doznalo se da je Benediktu prije desetak godina ugrađen pacemaker, koji je oko 3 mjeseca prije njegove objave da odlazi bio zamjenjen, a pogoršava se i njegov vid.

>> Povijesni prvi susret dvojice papa: Franjo i Benedikt se zagrlili

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?