akcija oppedochat

Belgijski Anonymousi objavili adrese 500 pedofila

Unicaja
Foto: Agencije
1/2
11.07.2012.
u 12:56

Aktivistička organizacija upozorila je da je ovo tek početak borbe protiv pedofila diljem zemaljske kugle te da će njeni članovi i ubuduće nastaviti sa sličnim aktivnostima.

Belgijski ogranak hakerske grupacije Anonymous objavio je na svojim stranicama popis 500 web-adresa osoba koje razmjenjuju dječju pornografiju, izvještavaju strani mediji.

Umjesto na pojedine vlade ili državne organizacije, Anonymousi su se u sklopu globalne akcije OpPedoChat obrušili na pedofile pa su tako objavili IP brojeve i mail-adrese dotičnih, a nekima od prijestupnika razotkrili su i telefonske brojeve te kućne adrese.

– Anonymousi moraju upozoriti na pedofilske siteove i dati ih na uvid kako bi se vidjelo o čemu je riječ i spriječilo njihovo širenje – poručeno je u videoprilogu kojim se pozivaju građani svijeta na zaustavljanje pedofilskih aktivnosti.

Aktivistička organizacija upozorila je da je ovo tek početak borbe protiv pedofila diljem zemaljske kugle te da će njeni članovi i ubuduće nastaviti s aktivnostima koje podrazumijevaju hakiranje podataka, ulaske u baze podataka internetskih providera i kontrolu chatova.

Dok je Savezna služba za računalni kriminal najavila istragu cijelog slučaja, udruge koje se bave zaštitom dječjih prava smatraju da bi se otkrivanjem pedofila trebala baviti isključivo policija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?