Prvi otvoreni sukob

Bebić zbog prijatelja Sanadera izigrao dogovor s vrhom HDZ-a

luka bebić (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
23.10.2010.
u 08:15

Neki u toj 'demonstraciji sile' vide jezgru oko koje će bivši predsjednik stranke okupiti novi klub zastupnika

Vrh HDZ-a bijesan je na predsjednika Sabora Luku Bebića. Ali kako doznajemo, neće protiv njega pokretati nikakve stegovne mjere. Smatraju da namjerno nije sazvao Predsjedništvo Sabora kako bi se unaprijed odredilo gdje će sjediti Ivo Sanader i da su na taj način mogli izbjeći blamažu u Saboru.

Navodno je postojao dogovor između Andrije Hebranga, predsjednika Kluba HDZ-a, i Luke Bebića da Sanader privremeno sjedne pokraj Ivice Pančića te da se pričeka odluka Predsjedništva gdje će Sanader ubuduće sjediti. No Bebić je taj dogovor izigrao te odlučio da će Sanader sjediti na mjestu Željane Kalaš-Podrug dok Predsjedništvo Sabora ne donese odluku.

Bilo kako bilo, govoreći nogometnim žargonom, Sanader je utrčao na teren, zakucao gol HDZ-u, i to uz pomoć glavnog suca Luke Bebića, koji se nije libio krenuti u otvoreni sukob s Andrijom Hebrangom i ostalim članovima Kluba. Dobar dio zastupnika HDZ-a, s kojima smo razgovarali, smatraju da je ovaj sukob umjetno izazvan i da je to bila nepotrebna blamaža HDZ-a.

– Sanadera smo trebali pustiti da u petak sjedne gdje želi uz napomenu da će Predsjedništvo Sabora odlučiti gdje će sjediti ubuduće – ističu hadezeovci. Zasmetao im je i naputak da ne smiju pogledavati prema Sanaderu ili s njim komunicirati. Drže da je to nepotrebno i da samo šteti ugledu stranke.

Posebno se neugodno osjećala Ana Lovrin, koju je Hebrang posjeo na mjesto Željane Kalaš-Podrug, no u zadnji je čas uspjela sačuvati dostojanstvo kazavši da tu sjedi po odluci predsjednika Kluba zastupnika. Međutim, ta demonstracija "sile" Luke Bebića prvi je otvoreni sukob među zastupnicima HDZ-a.

Neki u njemu vide jezgru novog kluba zastupnika koji bi oko sebe mogao okupiti Ivo Sanader, a drugi smatraju da će se ta nemila epizoda ubrzo zaboraviti. Međutim, u HDZ-u su svjesni da, bez obzira na to što Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović i ostali Sanaderovi prijatelji tvrde da su vjerni stranci, na njihovu lojalnost moraju gledati s dozom opreza jer uvijek će postojati latentna opasnost da oni u jednom trenutku osnuju svoj klub zastupnika i tako sruše većinu, a time i vladu Jadranke Kosor.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?