europska komisija:

Barroso će s Nikolićem razgovarati o genocidu u Srebrenici

'European Commission President Jose Manuel Barroso gives a joint press conference after meeting with the college at the EU headquarters in Brussels on April 25, 2012. AFP PHOTO/JOHN THYS'
AFP/Pixsell
04.06.2012.
u 13:50

Europska unija ima jasan stav i odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja povijesti – rekla je Barrosova glasnogovornica Hansen

Stav je Europske unije da se u Srebrenici dogodio genocid i ta će se tema naći na dnevnom redu susreta predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, javlja agencija Tanjug pozivajući se na današnje priopćenje glasnogovornice predsjednika EK Pije Ahrenkilde Hansen.

– Europska unija ima jasan stav i odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja povijesti – rekla je Barrosova glasnogovornica novinarima, komentirajući nedavnu Nikolićevu izjavu da u Srebrenici nije bilo genocida.

Podsjetila je da je u Srebrenici počinjen „genocid i zločin protiv čovječnosti” i to je potvrđeno presudama Haaškog tribunala i međunarodnog suda pravde.

– Spremni smo to ponoviti kad god to bude bilo potrebno – rekla je Pia Ahrenkilde Hansen.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?