Grude

Bankaru i zaštitaru na ‘savjest’ 3,8 milijuna €

Pljačka
14.03.2013.
u 09:34

Prilikom prijevoza za Zagreb, opljačkano 3,5 milijuna eura te još 600.000 maraka, što je bilo namijenjeno za poslovnicu Pošte u Grudama

Odjel kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije podnio je Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv bankara T. M. (55) i zaštitara M. B. (45), oba iz Širokog Brijega, zbog osnova sumnje da su počinili nesavjestan rad u službi. Naime, kako navode iz ovog MUP-a, u suradnji s FUP-om, još se provodi kriminalističko istraživanje razbojstva koje je počinjeno 5. listopada 2010. godine, kada je, prilikom prijevoza za Zagreb, opljačkano 3,5 milijuna eura, uglavnom u apoenima od 500, te još 600.000 maraka, što je bilo namijenjeno za poslovnicu Pošte u Grudama. Podsjećamo, u širokobriješkom mjestu Dužice počinjeno je razbojstvo na štetu Zagrebačke banke d.d. Zagreb i UniCredit Bank d.d. Mostar. Taj dan oko 10:50 sati veći broj naoružanih osoba presreo je blindirano vozilo, koje se s pratećim vozilom kretalo regionalnom cestom R420 iz smjera Mostara u smjeru GP Vinjani Donji. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. M. (55), u svojstvu voditelja Centralnog trezora UniCredit Bank d.d. Mostar, počinio kazneno djelo tako što je propustio izvršiti dužnost nadzora te je omogućio drugoprijavljenom M.B. (45), zaposlenom na radnom mjestu zaštitar/blagajnik u Centralnom trezoru, da ne prisustvuje utovaru novčane pošiljke, iako je na to bio obvezan.

Drugim riječima T.M. (55) je osumnjičen da je svjesno kršeći propise, na nagovor M. B. (45), njemu omogućio da ne prisustvuje utovaru novčane pošiljke, nego da se naknadno priključi ispred svoje obiteljske kuće u mjestu Trn, općina Široki Brijeg. Nastavljamo provoditi kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja ovog razbojstva, a o saznanjima do kojih smo do sada došli u interesu istrage ne smijemo govoriti - zaključuju u MUP-u ZHŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?