LJETNI FESTIVAL

Bandić i suradnici postaju članovi Kluba prijatelja Počitelja

pocitelj
Frano Matić
03.07.2011.
u 10:58

Zagrebački gradonačelnik otvorio 4. međunarodni ljetni festival u Počitelju koji okuplja umjetnike, filmske i glazbene djelatnike iz cijele regije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svečano je otvorio 4. međunarodni ljetni festival Počitelj 2011. koji u višednevnom bogatom programu okuplja umjetnike, filmske i glazbene djelatnike iz cijele regije te više stotina folkloraša iz BiH i susjednih zemalja.

Prijatelj festivala

Grad Zagreb ove je godine i prijatelj festivala u Počitelju pa je gradonačelnik Bandić u pratnji svoga domaćina, čapljinskog načelnika dr. Smiljana Vidića i članova Organizacijskog odbora festivala razgledavao izložbe slikara i umjetnika iz cijelog svijeta te je na kraju pratio i premijerno prikazivanje kazališne predstave “Ja mahaluša”. U Bandićevoj pratnji bio je i njegov savjetnik Duško Ljuština, a obojica su bila oduševljena prijmom i onim što su vidjeli i doživjeli među zidinama povijesnog staroga grada Počitelja.

“Ovaj festival dokaz je da je država BiH neuništiva i kako oduvijek nudi ono najbolje u svim segmentima života, od kulture i sporta do brojnih povijesnih osoba koje su oduvijek dijelile sudbinu svoje zemlje. Uvijek se lijepo osjećam kada sam ovako među svojim ljudima i ubuduće ću zasigurno biti još bliže Počitelju i Čapljini jer je ovo zaista prekrasno područje. Sa svojim suradnicima uskoro ću postati i fan Počitelja, tj. učlanit ćemo se u Klub prijatelja Počitelja. Neka ovakvi festivali promoviraju kulturu svih naroda BiH i neka se ne dopusti razbijanje mozaika ove zemlje BiH”, istaknuo je uz ostalo gradonačelnik Bandić u svom govoru kojim je i svečano otvorio počiteljski ljetni međunarodni festival.

Graditi veze

U ime domaćina skupu se obratio čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić koji je posebno istaknuo ljepote Počitelja bez obzira u koje doba dana ili godine dolazite na ovo mjesto. “Različiti su graditelji zidali sve ove zidove i cijeli Počitelj, od onih dubrovačkih graditelja do turskih neimara. Naša je obveza graditi veze i sve ono što će trajati ne samo dok smo mi živi nego i da traje iza nas. A Počitelj je trajna inspiracija za sve one koji ga posjećuju. Festival u Počitelju je dio kulturne manifestacije Čapljinsko kulturno ljeto”, poručio je načelnik Vidić.

Kao izaslanik premijera HN županije Srećka Borasa na otvaranju Međunarodnog ljetnog festivala u Počitelju govorio je njegov izaslanik Ivan Sivrić, a sve je u ime Organizacijskog odbora pozdravio Satko Bitanga. Iste večeri otvorena je izložba slika i umjetničkih djela „Slikom za Počitelj“ u kojoj sudjeluju likovni umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Irana, Tunisa, Maroka, Albanije, Srbije i Finske. Upriličena je predstava „Ja, mahaluša“ koja je do suza nasmijala publiku na otvorenoj pozornici podno zidina Počitelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?