voli automobile

Trebinjka Maja Ratković Skulić (22) prva je žena koja je sjela za upravljač taksija

Trebinjka Maja Ratković Skulić (22) prva je žena koja je sjela za upravljač taksija
11.04.2018.
u 11:48
Pogledaj originalni članak

Mlada Trebinjka Maja Ratković Skulić (22) prva je žena koja je sjela za upravljač taksi-vozila u posljednjih trideset godina u ovom hercegovačkom gradu. Maju odnedavno Trebinjci viđaju na stajalištima u središtu grada u bijeloj škodi novosnovanog taksi-prijevoznika, u istim vozilima i s istom odorom kao i njezini muški kolege.

Nakon završene srednje prometne škole i zvanja profesionalnog vozača, Maja se odlučila prvo zaposlenje potražiti u taksi-prijevozu. Kaže da to nije bilo neočekivano jer joj je otac automehaničar i cijelog života se “druži” s četverokotačima.

– Odmalena sam voljela automobile. Vozački ispit položila sam čim sam postala punoljetna, a ranije sam naučila voziti, ali tada samo u krugu kuće jer nisam imala dozvolu – kaže Maja. Govori da je, kada se otvorio novi taksi-prijevoznik u Trebinju, došla na ideju kako bi mogla pridružiti im se.

– Pozvali su me momci koji tamo rade i odmah sam pristala. Ovo je moj prvi posao i zadovoljna sam. Ne bih ga mijenjala jer jako volim automobile – priča ova 22-godišnja Trebinjka.

Maja za sada vozi uglavnom po gradu i do bližih naselja, a kaže da obiteljske obveze uskladi s poslom jer uglavnom ima fiksno radno vrijeme, piše srpskainfo.com.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.