mekani i hrskavi

Savršeno hrskavi čokoladni keksići za najslađi vikend

Foto: Nevena Josipović
Savršeno hrskavi čokoladni keksići za najslađi vikend
13.09.2025.
u 19:58
Čokoljupci dragi, mislim da ovi čokoladni keksi zaslužuju upasti na vašu listu omiljenih keksa i da ćete ih napraviti još puno puta
Pogledaj originalni članak

Na mom stolu prevladavaju slastice u kojima je glavna zvijezda čokolada, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će te osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.

S njima nećeš pogriješiti, brzo ćeš ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram puno tipkati, slika govori 1000 riječi, piše miss gastro.

SASTOJCI

  • glatko brašno 250 g
  • prašak za pecivo 1 žličica
  • kakao prah 10 g
  • maslac 100 g
  • šećer 100 g
  • vanilin šećer 1 kom
  • mlijeko 10 žlica
  • tamna čokolada 100 g

POSTUPAK

  1. U posudu stavi brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksaj, pa za kraj dodaj sitno narezanu čokoladu.
  2. Rukama umijesi glatko tijesto, te malo pobrašni radnu plohu gdje ćeš razvaljati kekse.
  3. Tijesto razvaljaj na pola cm debljine i čašom izreži krugove. Po keksićima pospi još malo narezane čokolade.
  4. Na lim stavi papir za pečenje te posloži kekse. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i peci 13 minuta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.