Na mom stolu prevladavaju slastice u kojima je glavna zvijezda čokolada, zato sam danas odlučila napraviti domaće čokoladne kekse koji će te osvojiti na prvu. Toliko su čokoladni, mekani, a ujedno i hrskavi da sam pogodila savršene omjere svega.
S njima nećeš pogriješiti, brzo ćeš ih napraviti, a još brže pojesti. Stoga ne moram puno tipkati, slika govori 1000 riječi, piše miss gastro.
SASTOJCI
- glatko brašno 250 g
- prašak za pecivo 1 žličica
- kakao prah 10 g
- maslac 100 g
- šećer 100 g
- vanilin šećer 1 kom
- mlijeko 10 žlica
- tamna čokolada 100 g
POSTUPAK
- U posudu stavi brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, šećer, vanilin šećer, maslac i mlijeko. Smjesu dobro izmiksaj, pa za kraj dodaj sitno narezanu čokoladu.
- Rukama umijesi glatko tijesto, te malo pobrašni radnu plohu gdje ćeš razvaljati kekse.
- Tijesto razvaljaj na pola cm debljine i čašom izreži krugove. Po keksićima pospi još malo narezane čokolade.
- Na lim stavi papir za pečenje te posloži kekse. Stavi u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i peci 13 minuta.