Slatka tajna u svakom zalogaju

Neobična kombinacija koja osvaja - domaći kroasani sa suhim smokvama

Foto: shutterstock
Neobična kombinacija koja osvaja - domaći kroasani sa suhim smokvama
10.08.2025.
u 20:48
Malo neobična kombinacija, koja je nas oduševila! Preporuka svim ljubiteljima sušenog voća :)
Pogledaj originalni članak

Tijesto

  • 15 g svježeg kvasca
  • 120 ml vode
  • 120 ml mlijeka
  • 400 g glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje

Nadjev

  • 150 g sušenih smokava

Premaz

  • 25 g maslaca

Priprema

Zamijesite tijesto

  • U vodi i mlijeku otopite kvasac.
  • Od te smjese i s ostalim sastojcima zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Podijelite tijesto

  • Tijesto podijelite na loptice jednake veličine.
  • Prvu lopticu razvaljajte na veličinu tanjura, naribajte dio hladnog maslaca ili premažite rastopljenim maslacem.
  • Razvaljajte drugu lopticu, stavite preko prve i mažite tako maslacem do kraja. Zadnju ne mažite maslacem.

Usitnite smokve

  • Sušene smokve sameljite pomoću blendera.

Pripremite kroasane

  • Pustite tijesto da još malo odstoji, zatim razvaljajte u jedan veliki krug.
  • Režite trokutiće te punite nadjevom i motajte kroasane.
  • Redajte na lim obložen papirom za pečenje, i pustite da opet malo odstoji.

Ispecite u pećnici

  • Premažite jajem i pecite na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.
  • Pečene kroasane po želji pospite šećerom u prahu, piše Index.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.