Manifestacija

A. B. Šimić je bio veličina s kojom se možemo ponositi

Šimićevi susreti
05.11.2012.
u 10:23

Velikan A. B. Šimić je bio jedan od najvećih pjesnika koji je ikad hodao zemljom

U Osnovnoj školi u Drinovcima započeli su 49. Šimićevi susreti, u čast jednog od najvećih pjesnika koji je hodao zemaljskom kuglom Antuna Branka Šimića. Početak manifestacije obilježilo je predstavljanje knjiga liječnika doc. dr. sc. Ivana Alerića iz Zagreba, koji je rođen u Drinovcima. “Maskenbal pod tuđom maskom” i “Dani od pijeska”, te zbirke poezije “Krevet od kamena” na najljepši su način uveličale početak jedno velike priredbe.

Promocija knjiga

Svojim sudjelovanjem na otvaranju Šimićevih susreta manifestaciju su uveličali spikerica Hrvatskog radija Rosanda Tometić, dramski umjetnik i prvak drame HNK Zagreb Goran Grgić, dr. sc. Branko Bošnjak, te književni kritičar, teoretičar književnosti, velikan hrvatske pisane riječi i pjesnik, autor knjiga doc. dr. sc. Ivan Alerić. U glazbenom programu otvaranja sudjelovala je Frama Drinovci. Ovogodišnju svečanu manifestaciju otvorila je ministrica Helena Lončar koja je naglasila važnost pjesništva u današnjem vremenu, istaknuvši Antuna Branka Šimića kao veličinu na koju svi možemo biti ponosni. Velik broj gostiju uživao je u poetičnim stihovima koje je čitala spikerica Hrvatskog radija Rosanda Tometić.

Emotivna poezija

I Alerićeva poezija je pokazala svoju snagu i emotivnost, a brojni se slažu da se u njoj može osjetiti duh Šimićevog pjesništva. Drinovci, kao i cijela Hercegovina, ovim su događajem još jednom su iskazali poštovanje i duboki naklon pjesniku koji je za rodno mjesto, izabrao upravo njih. Manifestacija se nastavlja već u srijedu premijerom Glazbeno-scensko-poetskog kolaža Hercegovina, u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. Dana 10. studenoga u foajeu HNK Osijek pod nazivom ‘Antun Branko Šimić i Slavonija’ predstavit će se dvostruki nosač zvuka i knjiga ‘Grudsko pivanje’ i bit će predavanje o A. B. Šimiću. Središnji događaj ovogodišnjih 49. ŠIMIĆEVIH SUSRETA bit će u Drinovcima u nedjelju, 18. studenoga, kada će biti priređena akademija u čast književnicima Šimićima

Generalni sponzor ovogodišnje manifestacije je Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije