Potpredsjednik PDP-a

Vučurević: Dodik je 'propala politička priča'

Slavko Vučurević
19.03.2017.
u 13:30

Potpredsjednik PDP-a Slavko Vučurević tvrdi da je predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik „iz političkog straha izgubio kompas te da je svjestan da će morati položiti račune za svu štetu koji je nanio građanima RS-a“.

Dodikova izjava, da RS i on ne razmišljaju o secesiji pokazuje, kako je rekao, njegovu nedosljednost i neozbiljnost.

-Sve ono što je Dodik godinama pričao s ciljem obmanjivanja javnosti, a radi zaštite svoje zaštite, i ljudi koji su ga pratili na pogubnom putu uništavanja, pljačke i korupcije, doveo je do kraja – rekao je Vučurević na pres-konferenciji u Trebinju, javlja Fena. 

Dodik, kako je naveo, "ne zna što da radi sa socijalnim tenzijama i posrnulim gospodarstvom u RS-u".

-Međutim, i dalje pokušava spasiti svoju političku kožu. Smatram da Dodik ni RS-u, ni BiH, ni užoj ni široj javnosti nema što ponuditi. On je propala politička priča, koja samo želi spasiti svoju političku kožu- ustvrdio je Vučurević.

Dodao je da Dodik molbama određenim političarima, da ga prime na razgovor, dokazuje da je svjestan "svoje duboke političke propasti".

-Naravno, svjestan je i onoga što će za njega biti najbolnije – da će morati položiti račune za sve ono što je uradio na štetu građana RS i uopće njenog napretka, u smislu standarda građana - rekao je potpredsjendik PDP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije