Zastupnički dom FBiH

Usvojeni zaključci o iseljavanju stanovništva iz FBiH

zastupnicki dom
11.04.2017.
u 12:54

Zastupnički dom Federalnog parlamenta usvojio je većinom glasova zaključke koje je predložila odgovarajuća radna grupa na temelju rasprave i informacija s tematske sjednice Doma o problemu iseljavanja stanovništva iz FBiH.

U zaključcima je problem iseljavanja prepoznat kao važno pitanje od izuzetnog ekonomskog i socijalnog značaja za planiranje, razvoj i prosperitet FBiH.

Vlada FBiH je obvezana pripremiti informaciju Zastupničkom domu o planiranim i trenutnim projektima koji se tiču privlačenja investicija i povratka državljana BiH - potencijalnih ulagača u razvoj gospodarstva FBiH.

Predloženo je kreiranje pravnog okvira za uspostavu ureda za gospodarsku suradnju s iseljeništvom pri Vladi FBiH, koji bi se bavio privlačenjem investicija te olakšavanjem i pravno-informativnom pomoći bh. državljanima u inozemstvu zainteresiranim za ulaganje i biznis.

Zaključcima se traži informacija o mjerama pronatalne politike uključujući i poduzete korake ka izjednačavanju prava rodilja i majki u FBiH u svrhu ohrabrenja politike nataliteta, borbe protiv 'bijele kuge', a u skladu sa stavom premijera FBiH da je ovo pitanje koje se nadovezuje na problem iseljavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije