17. godina od smrti

Sjećanje na tvorca susreta ‘Mladifest’ u Međugorju

24.11.2017.
u 10:50

Danas (u petak, 24. studenoga) navršava se 17 godina od smrti svjetski poznatog međugorskog svećenika fra Slavka Barbarića, koji je punih osamnaest godina života posvetio širenju Gospinih poruka u svijetu i brizi za međugorske hodočasnike. Fra Slavko Barbarić rođen je 11. ožujka 1946. godine u Dragićini (župa Čerin). S 19 godina stupio je u franjevački red, a za svećenika je zaređen 1971. godine. Imao je doktorat iz područja religiozne pedagogije i titulu psihoterapeuta. Za života je napisao i objavio brojne knjige koje su prevedene na više od dvadeset svjetskih jezika u tiraži većoj od 20 milijuna primjeraka. Pokojni fra Slavko utemeljio je Ustanovu za odgoj i skrb o nezbrinutoj djeci Majčino selo, osnovao je i Zajednicu “Milosrdni Otac“, Fond Prijatelji talenata, pokrenuo seminar za bračne parove, započeo Međunarodni susret svećenika, Mladifest i brojna druga međugorska duhovna događanja. Fra Slavko je preminuo na Križevcu u petak, 24. studenoga 2000. godine u 15.30 sati, neposredno nakon završene tjedne pobožnosti križnoga puta za župljane i hodočasnike. Njegov grob na mjesnom groblju Kovačica u Međugorju postao je jednim od niza molitvenih mjesta na području međugorske župe.

Kao i svake godine, i na današnju 17. obljetnicu fra Slavkove smrti, molit će se pobožnost križnoga puta uz Križevac u 14 sati, a u župnoj crkvi sv. Jakova u 18 sati za pokojnog fra Slavka prikazat će se sv. misa zadušnica, kojoj se zasigurno nazočiti mnoštvo župljana i hodočasnika.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije