Ovaj aerodrom u 30 godina poslovanja nije izgubio niti jedan putnički kofer

08.05.2024.
u 14:22

Međunarodni aerodrom Kansai u Japanu osvojio je nagradu Skytrax za najbolji svjetski aerodrom za dostavu prtljage u 2024. godini. 

“Vjerujemo da je naše dostignuće u tome da od otvorenja aerodroma nisu izgubili niti jedan kofer rezultat svakodnevnih napora i pažljivog rada svih zaposlenika, uključujući aviokompanije i kompanije za prijevoz prtljaga”, naveli su u saopćenju.

Ovaj aerodrom je počeo s radom 1994. godine te ima 20 do 30 milijuna putnika godišnje, prenosi Klix.ba.

Spomenuta nagrada se dodjeljuje na osnovu procjene vremena čekanja prije preuzimanja prtljage, efikasnosti isporuke prtljage i reakciji na izgubljenu prtljagu. Kako je navela novinska agencija Nikkei Asia, međunarodni aerodrom Kansai je obradio oko 10 milijuna putničkih kofera.

Tajna uspjeha je u “višeslojnom” radu na provjerama. Dva ili tri službenika su zadužena za procjenjivanje vrste i broja torbi za svaki avion, kao i za prikupljanje informacija o putovanju putnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije