Međugorje

Navršava se 15 godina od smrti fra Slavka Barbarića

19.11.2015.
u 06:45

U utorak se navršava 15 godina od smrti svjetski poznatog svećenika fra Slavka Barbarića koji je 18 godina života posvetio širenju Gospinih poruka u svijetu i brizi za međugorske hodočasnike. Pokojni fra Slavko utemeljio je Ustanovu za odgoj i skrb o nezbrinutoj djeci Majčino selo, Fond prijatelji talenata, započeo Međunarodni susret svećenika, Mladifest i brojna druga međugorska duhovna događanja.

Umro je 24. studenoga 2000. godine pokraj XIV. postaje na povratku s Križevca nakon završene pobožnosti Križnoga puta za župljane i hodočasnike. Njegov grob na mjesnom groblju Kovačica postao je jedan od niza molitvenih mjesta na području međugorske župe. U povodu 15. godišnjice smrti fra Slavka Barbarića, nedavno je Radiopostaja MIR Međugorje raspisala literarni natječaj za srednjoškolce o temi 'Učeći od fra Slavka, i mi ćemo umjeti živjeti srcem'. Najbolji literarni radovi bit će nagrađeni. Na 15. godišnjicu fra Slavkove smrti, molit će se Križni put uz Križevac, a u župnoj crkvi sv. Jakova prikazat će se sv. misa zadušnica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije