infosesija

Caritas BiH: Raditi na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom

08.05.2024.
u 19:07

Caritas BiH organizirao je u Zenici za područje Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) osmu infosesiju u okviru početka realizacije projekta “DISC”, u sklopu kojeg u BiH planiraju raditi na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom te jačanju kapaciteta organizacija osoba s invaliditetom kroz procese zagovaranja i umrežavanja. Partneri Caritasa na tom projektu, koji financira Europska unija te sufinanciraju Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Caritas Republike Slovenije, su Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruga slijepih Sarajevske županije, Unija organizacija osoba s invaliditetom u BiH te Savezom slijepih Republike Srpske.

- Konkretno, radit ćemo na jačanju organizacija osoba s invaliditetom, uključivanju osoba s invaliditetom i jačanju suradnje između organizacija i javnog sektora. Zbog toga smo u Zenici okupili predstavnike Koalicije organizacija osoba s invaliditetom ZDŽ-a i predstavnike javnog sektora kako bismo zajednički razgovarali o mogućnostima suradnje i o prioritetima za unaprjeđenje položaja osoba s invaliditetom - kazao je Zlatko Malić, voditelj projekata Caritasa BiH za osobe s invaliditetom. Projekt, istaknuo je, ima svoje tri ključne komponente.

Prva je jačanje kapaciteta osoba organizacija osoba s invaliditetom organiziranjem obuka, standardizaciju njihova rada, mentorskog praćenja i savjetovanja te jačanja u smislu informatičke opreme. Predsjednik Upravnog odbora Koalicije organizacija osoba s invaliditetom ZDŽ-a Harun Aliefendić istaknuo je kako je jako važno da je i ova koalicija ušla u partnerski odnos s Caritasom BiH. Direktor Udruge slijepih Sarajevske županije Fikret Zuko naglasio je kako očekuje da se kroz ovaj projekt načini značajna promjena u kvalitetu života osoba s invaliditetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije