Purchasing Initiative Western Balkans

Čak 34 bh. dobavljača u B2B projektu s njemačkim tvrtkama

13.09.2020.
u 15:12

Njemački će kupci upoznati odabrane dobavljače iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova koji udovoljavaju njihovim potrebama

Više od 30 njemačkih i 154 dobavljača sa zapadnog Balkana, uključujući 34 iz Bosne i Hercegovine, sudjeluje u regionalnom B2B projektu Purchasing Initiative Western Balkans, izvještava Indikator.ba.

Ove godine inicijativa se održava putem interneta, od 8. do 22. rujna. U narednom razdoblju održat će se ukupno 340 B2B sastanaka.

Kao i prethodnih godina, njemački će kupci upoznati odabrane dobavljače iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova koji udovoljavaju njihovim potrebama. Fokus je na metalnoj konstrukciji, lijevanim i kovanim dijelovima i ostalim skupinama materijala.

- Više od 700 kvalificiranih B2B rasprava učinilo je događaj 2019. godine najuspješnijim BME B2B događajem do sada za njemačke kupce, kaže Olaf Holzgrefe, međunarodni direktor BME-a. Inicijativa pokazuje da aktivni ekonomski razvoj djeluje kada se za stolom okupe pravi partneri. Zajednički cilj BMWi, AHK i BME ponovno je u 2020. omogućiti njemačkim tvrtkama kvalificirani pristup tržištima zapadnog Balkana, rekao je Holzgrefe.

Ono što BME događaj čini toliko ciljno orijentiranim jest činjenica da se BME i njegovi partneri usredotočuju na potrebe njemačkih tvrtki.

-Rezultati posljednjih nekoliko godina govore sami za sebe, naglašava Anke Koch, voditeljica projekta BME događaja.

- Purchasing Initiative Western Balkans pokrenuta je u sklopu Konferencije savezne vlade o zapadnom Balkanu 28. augusta 2014. na temelju koncepta BME. Cilj inicijative i B2B konferencije je izgradnja učinkovitog mosta između tržišta. Inicijativa je usredotočena na potrebe njemačkih tvrtki koje mogu predstaviti na način usmjeren na rezultate kao dio projekta. Inicijatori inicijative za kupnju zapadnog Balkana su Savezno ministarstvo za ekonomska pitanja i energiju (BMWi), Njemačka trgovinska i industrijska komora (DIHK) i BME.

Ove godine događaj se ponovno održava kao mjera finansiranja u vezi s projektom u okviru Programa razvoja tržišta BMWi za mala i srednja poduzeća u ime Federalnog ministarstva za ekonomiju i energiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije