NAFTNA MRLJA

BP će zbog katastrofe deponirati 20 milijardi dolara

cameron
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
16.06.2010.
u 18:55

David Cameron je rekao da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja

British Petroleum deponirat će 20 milijardi dolara u poseban fond za isplate potraživanja u svezi s ekološkom katastrofom u Meksičkom zaljevu, izjavio je CNN-u visoki američki dužnosnik.

A britanski premijer David Cameron pod velikim je pritiskom kod kuće da se zauzme za BP u vezi s naftnom mrljom u Meksičkom zaljevu. Mnogi Britanci smatraju da je američka administracija preoštra prema BP-u.

- Iz razgovora s BP-om znam da on želi u potpunosti odigrati ulogu u pokrivanju bušotine, čišćenju, i da, u plaćanju odštete vlasnicima hotela, ribarima i drugima koji su stradali - kazao je Cameron za BBC.

Rekao je da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja.

- Mislim da je važno pokušati postići neku razinu jasnoće i sigurnosti kako bi tvrtka mogla nastaviti raditi i biti financijski stabilna. To je argument koji sam iznio i koji ću i dalje iznositi - rekao je Cameron.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?