Bradara: Podržati opstanak, obnovu i život Samostana svetog Franje u Gučoj Gori

08.05.2024.
u 21:47

"Samostan svetog Franje je važan dio naše kulturne i duhovne baštine, i vitalno je da svi podržimo njegov opstanak, obnovu i život," izjavila je Bradara. Vitalno je da svi podržimo opstanak, obnovu i život Samostana svetog Franje u Gučoj Gori

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara posjetila je u srijedu Samostan i crkvu svetog Franje u Gučoj Gori pokraj Travnika, gdje se susrela s gvardijanom samostana, fra Davorom Petrovićem.

Tijekom obilaska, predsjednica FBiH se upoznala s bogatom poviješću crkve i samostana, kao i s uništavanjem i razaranjem koja su pratila oba objekta tijekom Drugog svjetskog i Domovinskog rata. Gvardijan Petrović istaknuo je trenutne potrebe samostana i crkve, uključujući sanaciju krova, zidova i drugih infrastrukturnih elemenata, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

"Samostan svetog Franje je važan dio naše kulturne i duhovne baštine, i vitalno je da svi podržimo njegov opstanak, obnovu i život," izjavila je Bradara.

Tijekom posjeta Gučoj Gori, predsjednica FBiH susrela se i s članovima zajednice "Nanovo rođeni" iz Zagreba. Razgovor je bio usmjeren na razmjenu iskustava o njihovim dosadašnjim projektima i planovima za budućnost, posebice na aktivnostima vezanim za Hrvate u BiH, s fokusom na dokumentiranje njihovog progona i pogibije, stoji u priopćenju. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?