Veliki derbi

Zrinjski na ispitu sezone, Čapljina protiv Krivaje

Zrinjski
15.02.2013.
u 11:41

Zrinjski će biti na teškom ispitu u Derventi. Ako želi imati izgleda za ostanak mora pobijediti

Iznimno će uzbudljivo biti ovo 16. kolo rukometne Premijer lige u kojem se igraju tri velika derbija u toj borbi za sami vrh, ali i derbi začelja. Vodeći Gradačac na svom parketu dočekuje ekipu Konjuha pa je to možda i derbi cijele sezone. Obje ekipe imaju isti broj bodova i dijele to prvo mjesto (u tom društvu s istim brojem bodova je i Čelik) pa je prednost na strani Gradačca možda samo zbog tog domaćeg parketa.

Derbiji

Za Gradačac je ovo ujedno i popravni test jer su u prošlom kolu doživjeli pravu katastrofu na gostovanju kod Bosne. Upravo će Sarajlije u ovom kolu na noge Čeliku u Zenicu. No, Sarajlije su u velikom naletu pa će ovo sigurno biti neizvjesna utakmica. Na korak do vodeće trojke je i ekipa Goražda koja u ovom kolu dočekuje Bosnu Prevent, koja je u onoj zoni ispadanja. Stoga će Goražde hvatati priključak za vodećim te bi se u slučaju poraza Konjuha moglo probiti i na treću poziciju. Jednako će uzbudljivo biti i u Čapljini gdje istoimeni domaćin dočekuje Krivaju iz Zavidovića. U slučaju pobjede i za njih povoljnog raspleta u druga dva velika derbija i rukometaši Čapljine bi mogli uhvatiti priključak za vodećom četvorkom. Na čapljinskom su parketu pali i Gradačac, Čelik, Konjuh, Goražde... tj. sve vodeće ekipe pa ukoliko igrači trenera Dragana Sutona ponove te blistave domaće izvedbe onda Krivaja večeras u Čapljini doslovce može “hvatati krivine”. A u derbiju začelja rukometaši Zrinjskog imaju teško gostovanje kod Dervente. Obje ekipe imaju isti broj bodova.

Borba na začelju

Stoga će pobjednik produžiti svoje nade za ostanak, a poraženi će ostati prikovan za dno i tako jednom nogom krenuti ka ispadanju. Zato je za Zrinjski ova utakmica možda i ispit sezone, ako i sljedeće godine žele biti u društvu najboljih rukometnih ekipa BIH. Prigodu za mali bijeg s dna imaju i rukometaši Prijedora koji dočekuju Kakanj koji bi bodove iz Prijedora mogao odnijeti samo čudom. I rukometaši Leotara na svom će parketu protiv ekipe Gračanice tražiti proboj u zlatnu sredinu i mirniji nastavak prvenstva. Parovi 16. kola: (petak 19 sati): Čapljina - Krivaja, Prijedor - Kakanj, Leotar - Gračanica, Čelik - Bosna (S), Goražde - Bosna (V), Derventa - Zrinjski, Gradačac - Konjuh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije