Milorad Dodik

‘Zlatni Ljiljan’ ne može ući u Vladu RS-a

Milorad Dodik
10.03.2013.
u 10:35

SDA stoji iza Mahmutovića kao ministra, dok Dodik poručuje da onda neće biti u vlasti

Zakomplicirao se ulazak u vlast ministra iz reda Stranke demokratske akcije (SDA) u Vladu Republike Srpske nakon što je predsjednik toga entiteta i vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik osporio da ministar može biti bivši pripadnik Armije BiH.

SNSD protiv - SDA za

SDA je za ministra u Vladi RS-a predložio bivšeg pripadnika Armije BiH Dževada Mahmutovića, koji je i dobitnik najvišeg ratnog priznanja ‘Zlatnog ljiljana’. Dodik je pak odgovorio kako nitko tko je opterećen ratnim nasljeđem ne može biti u Vladi dodajući da SDA neće biti u vlasti bude li inzistirao na Mahmutovićevu imenovanju. 
- Hoće li ili neće SDA prihvatiti uvjete koji su jasni i ispod kojih ne idemo, to je njihova odluka. Ako inzistiraju na nekome imenu za koje mi jasno kažemo ne, onda znači da neće”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini. On je istaknuo da mandatarka Željka Cvijanović i dužnosnici u vlasti Republike Srpske nikada nisu rekli ime ministra iz SDA i da je nepotrebno komentirati špekulacije koje, kako kaže, govore o nezrelosti političke scene. 
“Razgovarali smo sa svim strankama, neki su došli, neki nisu htjeli. Suradnja sa SDA je sasvim logična, jer su dio skupštinske strukture i dio Vijeća naroda gdje nam treba određena suradnja s tom strankom”, rekao je Dodik.

Istodobno iz SDA su jučer poručili da i dalje stoje iza imenovanja Dževada Mahmutovića za novog ministra trgovine i turizma u Vladi RS-a. Objasnili su kako ne postoji ništa sporno u životu i radu njihova kandidata. 
Nova Vlada RS-a trebala bi se uspostaviti do 12. ožujka, a dogovoreno je da će u njoj uz vladajući SNSD biti i ministri iz HDZ-a BiH, Socijalističke partije Republike Srpske, Demokratskog narodnog saveza.

Hitne investicije

Mandatarka za sastav nove Vlade RS-a Željka Cvijanović istaknula je da će se njezin ured baviti realizacijom velikih strateških projekata, kao što su krak južnog toka, termoelektrana Ugljevik, brojni hidroprojekti na Drini i nastavka izgradnje auto-ceste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?