Promocija knjige

Zlatko Sudac: Radije bih bio u zatvoru nego u koži S. Mesića

sudac (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
14.04.2011.
u 20:50

Sudac nije ostao dužan niti katoličkoj crkvi i kardinalu Josipu Bozaniću kritizirajući posljednji građevinski pothvat Kaptola, odnosno novo sjedište Hrvatske biskupske konferencije

Na promociji  knjige Zlatka Tomca "Hvalospjev ljubavi" koja je održana u četvrtak navečer u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, gosti su bili  vlč. Zlatko Sudac, zatim don Vinko Puljić i Ivan Puljić te Ante Kovačević. Knjiga je nastavak priče o autorovom obraćenju i razmišljanju o politici i vjeri u kojoj poziva da se u životu dade prednost kulturi života nasuprot kulture smrti.

Govoreći o značaju religije, velečasni Sudac oštro je kritizirao i hrvatske bogataše, te kapitalizam. Rekao je da je javnosti i narodu zapravo i bolje da ne znaju na koji su način bogataši došli do silnoga bogatstva, odnosno da su narod pokrali, ali da to i sada rade. Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji kazao je i kako bi radije bio "u koži" Ante Gotovine i bio u zatvoru jer je časno branio Domovinu, nego "u koži" bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Svi su gosti Tomčeve knjige rekli kako su oči hrvatske javnosti trenutno uperene prema sjeveru u iščekivanju presude Haškog tribunala za hrvatske generale.

Velečasni Zlatko Sudac nije ostao dužan niti katoličkoj crkvi i kardinalu Josipu Bozaniću, kritizirajući, između ostalog, i posljednji građevinski pothvat Kaptola, odnosno novo sjedište Hrvatske biskupske konferencije.
- Meni nisu potrebni zidovi od oniksa - ustvrdio je Sudac i dodao da će, uz Božju pomoć, ustrajati i u gradnji psiho-socijalnog centra za pomoć braniteljima, te da će u taj projekt uložiti sav novac koji dobije od donacija.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije