USPJEH

Zeničanka postala dispečer u policijskoj postaji u Kentuckyju

sanja
VL FOTO
03.04.2011.
u 17:08

Uspjeh dvadesetdevetogodišnje Sanje Dudarić došao je nakon teškog životnog puta u Zenici

Dvadesetdevetogodišnja Sanja Dudarić jedina je Bosanka i Hercegovka zaposlena u policijskoj postaji Bowling Greena, trećeg najvećega grada u Kentuckyju.

Dug proces

Sanja je dobila posao početkom ovog mjeseca nakon dugog procesa dobivanja posla, piše Bowling Green Daily News.

Sanjin uspjeh došao je nakon teškog životnog puta koji ju je iz Zenice doveo do dalekog Kentuckyja. Sanja je u Bowling Green došla s majkom Vesnom 1997. godine u nadi da će pronaći bolju budućnost nakon što je napustila rodni grad.

“U Zenici nije bilo mnogo pucnjave, ali svi dovodi hrane, struje i vode su bili blokirani”, rekla je Sanja.

Dodala je da nije imala izbora i da je to bila odluka njezine majke koja je radila najbolje za njih dvije u tim trenucima.

Samo nekoliko mjeseci prije dolaska u Bowling Green, obje su doživjele tešku obiteljsku tragediju nakon što je njihov sin i brat poginuo u prometnoj nesreći.

Nakon toga su joj se roditelji razveli pa je morala odlučiti o svojoj budućnosti.

“Došli smo u Bowling Green pod velikim stresom, ali smo uspjeli pronaći svoj put u takvim okolnostima”, rekla je Sanja. Majka i ona stigle su u Bowling Green gdje je živio njihov ujak.

Sanja se morala suočiti s izazovima i brzo naučiti engleski jezik.

Veliki izazov

“Netko je morao naučiti novi jezik. Moja majka se oslanjala na mene za sve što joj je bilo potrebno”, rekla je Sanja, koja se udala za Viktora Dudarića, mladića kojeg je znala još iz Zenice. Sanja je diplomirala na Sveučilištu Mid-Continent u Mayfieldu 2009. godine.

Njezina majka tvrdi da je uvijek ostvarivala ono što je zacrtala, dodavši da je bilo razdoblja kada je tijekom dana pohađala nastavu, a navečer je radila u bolnici.

“Veoma je odgovorna. Svatko tko je upozna, za nju ima samo riječi hvale”, rekla je Sanjina majka.

Sanja je radila u policiji prije nego što je zaposlena kao dispečerka. Iako je već radila u policiji, morala se natjecati s drugim kandidatima.

Sanja trenutno pohađa obuku za dispečera, nakon čega mora proći još jedan dio obuke.

“Trenutno sam usredotočena na korištenje opreme. To je previše informacija i predstavlja mi veliki izazov”, rekla je Sanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?