DRAMA

Žena pobjegla maskiranom otmičaru u središtu Gruda

grude
VL FOTO
08.02.2011.
u 09:31

Sjeo je na stražnje sjedište, uperio pištolj i rekao: “Vozi”. Rekla sam: “Ma gdje ću” i pobjegla iz automobila

Pljačke, ubojstva, otmice i razna druga razbojstva sve su češća slika na ulicama Hercegovine. Pokušaj otmice radi, najvjerojatnije, iznude novca, kako su jučer nagađali Gruđani, ali i policija, kao u najstrašnijem filmskom scenariju bio je nezaobilazna tema u ovom hercegovačkom gradu. Naime, napadnuta je pedesettrogodišnja žena, koja nam je i sama prenijele svoju priču s dramatičnim pokušajem otmice i uspješnim bijegom...

Bijeg iz automobila

- Kada sam sjela u automobil, za mnom je ušao maskirani muškarac, sjeo na stražnje sjedište, uperio pištolj prema meni i samo kazao: “Vozi”, govori nam M.Ć. napadnuta Gruđanka. To se događalo u samom središtu Gruda, i to oko 21 sat. Još uvijek pod stresom zbog napada maskiranog razbojnika i bježanja, nastavlja nam svoju priču koja izgleda poput najuzbudljivijih hollywoodskih filmova. Dok je sjedala u svoje vozilo, s druge strane na stražnje sjedište sjeo je maskirani muškarac. Baš kako je to često prikazano i u filmovima. - Okrenula sam se prema njemu i rekla: “Ma gdje ću voziti” i pobjegla iz automobila, govori nam. Nakon što je uspjela pobjeći, vratila se u kuću svoje prijateljice, kod koje je i bila prije ovog nemilog događaja, kazali su nam jučer mještani bježeći od objektiva. Još u šoku, kada je upala u dom prijateljice, najprije je o svemu što joj se u tih nekoliko trenutaka, koji su trajali kao vječnost, događalo obavijestila svoga supruga. On je cijeli slučaj odlučio prijaviti grudskoj policiji, koji radi na otkrivanju razbojnika. - Uspjela je pobjeći, to je najvažnije, govore mještani ne želeći ulaziti u detalje i moguće motive ovog napada. - Istrčala sam iz vozila, a kako sam već u vozilu pripremila za polazak, mjenjač je stajao u rikvercu, auto je lagano prešao preko ceste, udario u drugi parkirani automobil.

Gruđani ne komentiraju

Odmah se skupilo nekoliko ljudi, a prije nego je došlo do sudara, iz automobila je izišao i razbojnik, te pobjegao. Nitko od prisutnih nije ga vidio, govori nam ova Gruđanka. - Ma to su bili neki lokalni delinkventi, pričaju Gruđani dok su ispijali kave u kafićima i okupljali se u gradu. Ovaj nemili događaj je bio jučer jedina tema. - Mislim da je to bio neki maloljetnik. Da je bio netko jači, mogao me, recimo, povući za kosu i uvući natrag u vozilo, ali nije... Pobjegao je i on. Valjda se i sam prepao, objašnjava nam Gruđanka, koja se, srećom, izvukla bez ozljeda. Početak izvrsnog zapleta za film je tu. Sada su na potezu detektivi. Policija još uvijek ne daje nikakve informacije i ponavlja poznatu parolu “Istraga je u tijeku”. Tek doznajemo kako će daljnji tijek istrage uvelike ovisiti o informacijama koje im pruži napadnuta Gruđanka, odnosno najbitniji im je opis razbojnika, po čemu će ga policajci tražiti. - Imao je masku. Nisam mu vidjela lice, kazala je. Kao i u filmovima, tako je i ova nevjerojatna priča imala sretan završetak. Bar zasad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije