Dvije momčadi finale

Željezničar i Široki došli na korak do novog trofeja

Utakmica
Tomo Milićević
05.04.2013.
u 10:20

Repriza finala Sarajlije u prigodi osvojiti 3. uzastopni kup, trener Širokoga Musa vjeruje kako će slaviti njegova momčad

Željezničar, branitelj naslova osvajača Kupa i tri puta uzostopni finalist, izborio je i četvrto finale. U međuvremenu, nakon poraza protiv Borca u finalu 2010., momčad s Grbavice nije izgubila u 34 kupska susreta!

Šok navijačima

Sarajlije su bile na rubu poraza u prvom susretu na Grbavici protiv Zrinjskog, ali je zahvaljujući nespretnosti njegovih napadača, ali i nedosuđenom 11-ercu, pa je susret završio 0:0. Prividna prednost za Zrinjski...

- Pogodak Željezničara u uzvratu imao je puno veću vrijednost nego da smo ga mi dali. Zna se kako je lakše braniti se i čekati pogrešku protivnika, nego napadati. To je Željezničar i radio, pa je prvi pogodak u posljednjoj minuti prvog poluvremena posljedica naših 5-6 nanizanih pogrešaka. Ostaje nam pokušati u sljedeća dva mjeseca ipak doći do Europe, mada izgledi nisu veliki. Čestitam Željezničaru - izjavio je novi trener Zrinjskog Branko Karačić, čiji je dolazak na klupu trebao biti pozitivni šok za njegovu momčad. No, šok su doživjeli samo navijači Zrinjskog na tribinama pod Bijelim brijegom...

- U Mostar smo došli bez rezultatskog zaostatka, što je sreća za nas, s obzirom na igru u prvoj utakmici. Dugo se s obje strane igralo bojažljivo. Onda smo dali pogodak, a da ga je dao Zrinjski, sve bi bilo drukčije. Ovako, Zrinjski je psihički pao, po običaju je filozofirao trener Željezničara Amar Osim.

Na Pecari je bila druga priča. Znajući da protiv sebe ima ipak znatno slabiju momčad, te 4:2 prednosti iz prve utakmice, Slaven Musa kalkulirao je oko sastava momčadi, pokušavajući rasporediti snage uoči subotnjega gostovanja kod Rudara. No, momčad koja je istrčala na Pecaru, poslušala je njegov savjet i u igru ušla kao da prve utakmice nije ni bilo. Završilo je 4:0, a dojam je da bi Dobojlije teže stradale da su uvjeti za igru bili barem malo normalni:

- Nismo se opustili, zato čestitam igračima na pristupu. Znali smo koristiti prigode kakve smo imali i protiv Čelika, ali tada smo ih isprosipali. Istaknuo bih mlade – Barišića koji je zabio lijep pogodak, rastrčanog i raspoloženog Kožulja, koji je namjestio pogodak, te Marića koji je bio i asistent i strijelac. Slijedi repriza finala iz prošle godine. Opet Željezničar, ali mi vjerujemo u sebe i nadamo se osvojiti Kup, optimist je Musa:

- Mi smo postigli povijesni uspjeh ulaskom u polufinale. Časno smo se oprostili. Čestitam Širokom, i želim mu da pobjedi u finalu - rekao je trener Sloge Zoran Ćurguz.

Juniorski Kup

Tko će pobijediti, rano je “gatati”. Treba sačekati izvlačenje (u utorak, 9. travnja), jer nije nevažno gdje će se igrati prva, a gdje uzvratna utakmica. Oboji priželjkuju prvo gostovati. Širokobriježani su dvostruko slavili, jer uz peti ulazak seniora u finale i drugi uzastopni, i njihovi juniori također su finalisti. Oni brane naslov pobjednika Kupa, nakon što su eliminirali Slobodu (1:0 u Širokom, 1:1 u Tuzli). Očekivalo se da i finale juniora bude reprizno, odnosno da se opet sudare Široki Brijeg i Borac. No, Slavija je iznenadila, jer je nakon 2:0 pobjede u Lukavici, u uzvrat odigrala 0:0.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije