u rukama kolega

Zbog primanja mita u Dalmaciji uhićeno 10 policajaca

policija
PIXSELL
28.03.2011.
u 15:44

Osumnjičeni su od početka 12. mjeseca 2010. uzimali novac od zatečenih u prometnim prekršajima.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s PNUSKOK-om i USKOK-om dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više službenih osoba, policijskih službenika PU splitsko – dalmatinske, a kao rezultat akcije uslijedilo je uhićenje i privođenje sveukupno deset osoba protiv kojih su USKOK-u podnijeli kaznene prijave, zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju kaznenih djela primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, izvijestili su iz MUP-a.

 Postoji osnova sumnje da su kaznena djela počinjena u razdoblju od početka prosinca 2010. pa do uhićenja na taj način da su osumnjičeni tijekom nadzora i upravljanja prometom te postupanja prema osobama zatečenim u prometnim prekršajima tražili i uzeli mito. Također je utvrđena osnova sumnje da su osim uzimanja mita zlouporabili svoj položaj i ovlasti na taj način da su za nesporno utvrđene prekršaje, za koje su predviđene uglavnom visoke novčane kazne prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogućili vozačima plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonskog osnova izdavali upozorenja, stoji u prioćenju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije