Zviždači utihnuli

Zbog manjka novca WikiLeaks prestaje s radom

'(FILES) -- A file photo taken on November 4, 2010 shows Wikileaks founder Julian Assange attending a press conference at the Geneva Press Club in Geneva.  The global police agency INTERPOL said on De
'FABRICE COFFRINI'
24.10.2011.
u 15:30

Banke zadržavaju novac od prihoda organizacije koji bi trebao ići zviždačkoj organizaciji te 95 posto drže u svojim rukama.

Internetska stranica WikiLeaks prestaje s radom dok ne riješi financijsku blokadu i ne prikupi dovoljno novca kako bi mogla nastaviti s radom, kazao je Julian Assange, jedan od osnivača organizacije.

Banke blokiraju 95% prihoda WikiLeaksa, kaže Assange i dodaje da to stvara egzistencijalne probleme cijeloj organizaciji, javlja Guardian.

WikiLeaks je 2010. godine imao mjesečno oko 100 tisuća funti donacija, međutim to se smanjilo na 6, odnosno 7 tisuća funti što nije dostatno za funkcioniranje organizacije.

Internetska stranica poznata je po tome što je objavila tisuće stranica kontroverznih dokumenata međusobne komunikacije veleposlanstava, ali i druge bitne dokumente zbog čega ih čekaju ih tužbe u Danskoj, Velikoj Britaniji, Australiji i na Islandu, ali i u EU.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije