SUKOB

Zbog braće Šimić policija hoće tužiti suce i tužitelje

šimić
VL FOTO
26.05.2010.
u 11:27

Iz Sindikata MUP-a javno traže odgovore pravosuđa o braći Šimić, koji su čak osam puta uvjetno osuđivani

Dva dana nakon ponovnog famoznog bijega braće Šimić, Mate (41) i Blage (34) iz Borajne kod Gruda, od kojih je prvi pucao prema policijskom načelniku Petru Brnardiću i njegovu zamjeniku Toniju Primorcu, Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH uputio je otvoreno pismo ministru pravosuđa Boži Zovki, predsjednicima općinskih sudova u Ljubuškom i Širokom Brijegu, Mileni Perić i Frani Ravliji, kao i Županijskog suda Dragici Šimić (nije u rodu s odbjeglom braćom, nap.a.) te glavnoj županijskoj tužiteljici Vesni Ćavar.

- Ne vidimo drugog načina da upozorimo na neodrživost situacije u kojoj se nalazimo. Čitava zapadna Hercegovina je postala talac braće Šimić, a sve zahvaljujući neviđeno blagim kaznama za njihova nedjela, čije bi nabrajanje zahtijevalo papir formata A3. Neshvatljivo je da višestruki počinitelji teških kaznenih djela svaki put budu uvjetno osuđeni, što prevedeno na jezik razumljiv prosječnom čovjeku znači da mogu raditi što god požele i biti sigurni da ni dana neće provesti u zatvoru.

Napad na državu

Pitamo se što će sljedeće učiniti braća Šimić, hoće li nametnuti posebne poreze građanima ili uvesti pravo prve bračne noći? Uz tretman koji uživaju na našim sudovima, ni to nas ne bi začudilo. U svim civiliziranim zemljama napad na policajca tretira se kao napad na državu i najstrože se sankcionira.

Kaznene prijave

Pitamo se treba li Mate Šimić ubiti načelnika ili nekog drugog policajca kako bi napokon dobio zatvorsku kaznu. S obzirom da braća Šimić iskazuju upornost u vršenju kaznenih djela, također se pitamo kako to da nikada ne završe u pritvoru. Javno nam odgovorite! - pozivaju iz Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, napominjući da će o svemu izvijestiti i Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće. Ukoliko ni to ne pomogne, najavili su podizanje kaznenih prijava protiv pojedinih sudaca i tužitelja. Iz pravosudnih krugova se još nitko nije oglasio na ovo otvoreno pismo.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
mozel
15:38 27.05.2010.

Staje njima bio legendarni hajduk Andrijica Simic gorski harambasa,mozda je to nasljede.

AN
Andreeejjj
21:51 02.06.2010.

Sta djubre ne zatvoite na duzu zatvorsku kaznu - vise godisnju, pa ce se seljober seljcki, nauciti ponasati? A u buksi ce dobit po gubici i \"u guzu\" od jos gorih i mnogo jacih od njega, tako mu i treba gadu sugavom! POLICIJA se boji tog papka, koju policiju mi to imamo? Garant ga ČUVA ROĐO iz HDZa?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije