NAGODBA

Zaštitaru 8 godina zatvora zbog ubojstva dilera

markovic
VL FOTO
12.07.2010.
u 07:52

Zločin se dogodio u mercedesu C klase ispred kafića Calipso, a optuženi su pobjegli BMW-om, koji je ubrzo stao nakon što je naletio na poplavljenu cestu u mjestu Kula Norinska, svega 10-ak kilometara dalje, pa je potom i napušten

Kako neslužbeno doznajemo, čapljinski zaštitar Ljubomir Marković (28) sklopio je sporazumnu nagodbu s tužiteljem o visini kazne od 8 godina zatvora za ubojstvo metkovskog dilera devizama i autoprijevoznika Mirka Grubišića zvanog Grubi (55), koje se dogodilo sredinom siječnja u središtu Metkovića, dok se Adnan Šljivić (23) iz Mostara, optužen za pomaganje počinitelju, nagodio na dvije godine.

U srijedu bi ovaj sporazum trebao prihvatiti ili odbaciti Županijski sud u Mostaru. Zločin se dogodio u mercedesu C klase ispred kafića Calipso, a optuženi su pobjegli BMW-om, koji je ubrzo stao nakon što je naletio na poplavljenu cestu u mjestu Kula Norinska, svega 10-ak kilometara dalje, pa je potom i napušten. Upravo je ta činjenica policiju brzo dovela do sumnjivaca. U BMW-u su pronađeni tragovi krvi, dok su na parkiralištu, gdje su čekali nesretnoga Grubišića, zatečeni opušci.

Pronađene su i medicinske rukavice koje je ubojica pri bijegu odbacio nakon što je ispalio smrtonosni hitac u potiljak žrtvine glave. Valjda zbog panike, počinitelj nije pokupio novac, više od 500.000 kuna, koliko je bilo u Grubišićevim džepovima od prsluka. Inače, sa susjednom je Hercegovinom pokojnika vezivao niz “poslovnih veza”, gdje je često odlazio svojim mercedesom.

Grubu je bio glas da je glavni za “mijenjanje” deviza s obje strane granice u dolini Neretve, od Čapljine do Rogotina. Pokojnik je ubojicu vjerojatno dobro poznavao kao i ubojica njega, pa je tako egzekutor znao da Gruba uza se, unatoč silnom novcu - ne nosi oružje! Inače, podmuklo ubojstvo Grubišića podsjetilo je Neretvane na jedno vrlo slično ubojstvo iz 2002. godine. Tada je ubijen Stjepan Šutalo, također preprodavač deviza na veletržnici, ali njegovo ubojstvo ni do danas nije rasvijetljeno.

Ključne riječi

Komentara 1

ME
metkov
15:26 23.07.2010.

sramotno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije