atentat u splitu

Zapaljen motor napadača na bivšeg specijalca

leo paurević
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
07.06.2010.
u 14:53

- Čim sam krenuo s posla iz Hemingwaya, opazio sam da me slijedi skuter na kojem su bila dvojica s kacigama. Suvozač je izvukao pištolj s prigušivačem, ispričao je bivši specijalac.

Leo Paurević, zaštitar, bivši specijalac, koji je u nedjelju ranjen na Poljudu, u svom jaguaru, hicima iz pištolja, oporavlja se na Odjelu traumatologije KBC-a Split.

Pokušaj atentata

- Sigurno me netko htio ubiti, premda ne znam tko i zbog čega. Čim sam krenuo s posla iz Hemingwaya, opazio sam da me slijedi skuter na kojem su bila dvojica s kacigama. Suvozač je izvukao pištolj s prigušivačem. Usporio sam, mislio ih udariti bokom, ali zapucali su čim su došli do mojih stražnjih vrata. Prvi metak pogodio me s leđa u rame. Strašno me zaboljelo. Bacio sam se na stražnje sjedalo. Pogodila su me onda još dva metka. Mjenjač je bio u položaju "drive" i vozilo se samo zaustavilo. Njih dvojica motorom su stali pred auto i ispalili još tri hica u vjetrobransko staklo, kaže Paurević.

Dvojica napadača na motoru brzo su pobjegla.

Krvav, s tri metka u tijelu, Paurević se vratio u klub Hemingway. Prijatelji su ga prebacili u bolnicu jureći “sto na sat”. Tek tada je pozvana policija.

Na Odjelu traumatologije KBC-a, ispred vrata, čuvaju ga dva policajca. Dva metka iz ruke su mu izvadili, a treći, u ramenu, “zasad” će ostati.

Malo je nedostajalo da s Leom u jaguaru bude i njegova supruga. Bila je s prijateljicama na jednom rođendanu i nakon toga svratila u Hemingway na piće. Srećom, nisu zajedno otišli kući.

Motor zapaljen

Splitska policija danas je objavila kako je u nedjelju, oko 3 sata, u Gajevoj ulici kod broja 20, na predjelu Spinut, pronađen motocikl marke piaggio koji je bio zapaljen. U požaru je oštećeno i osobno vozilo marke renault twingo koje je bilo parkirano u blizini. Šteta još nije utvrđena, a otkriveno je da je motocikl ukraden još prije godinu dana. Osnovano se sumnja da je to motor s kojeg se pucalo na Paurevića. Policija je obavila očevid, utvrđuju se okolnosti i intenzivno traga za počiniteljem.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?