POLITIČKO NASILJE

Zamišljen opasan koncept u FBiH - izbrisati volju Hrvata

parlament
VL FOTO
14.02.2011.
u 09:01

Takvo što će zasigurno dovesti do katastrofalne konfrontacije prije svega u Federaciji BiH

Provedba izbornih rezultata u BiH zapela je zbog krajnje neizvjesne političke pustolovine da bošnjačke stranke izbace Hrvate iz vlasti i preuzmu pozicije koje im ne pripadaju, i s druge strane otvorenog protivljenja takvome konceptu. No, djelomično je ovaj naum već uspio u praksi, a što će pak zasigurno rezultirati revanšizmom na područjima gdje su Hrvati većina.

Koncept je smišljen

U Zeničko-dobojskoj i Srednjobosanskoj županiji praktično je već započelo u pravom smislu riječi čišćenje Hrvata iz vlasti jer to odgovara konceptu koji je zamišljen na razini Federacije. Tako se uz grubo političko nasilje već drugi put zaredom održava nastavak skupštine Srednjobosanske županije bez nazočnosti zastupnika iz hrvatskih stranaka i unatoč činjenici da su oni istaknuli pitanje vitalnog nacionalnog interesa da se ne može krenuti s uspostavom, pa makar i privremenih tijela Skupštine ove županije. Jednako je stanje u Zeničko-dobojskoj županiji gdje je SDP odlučio pomnožiti s nulom Hrvate, koji su u najvećem broju glasovali za dva HDZ-a u BiH. Na takvu opasnost upozorili su čelnici HDZ-a BiH u ovoj županiji. “Jasno je svakom političkom analfabetu da će odgovor uslijediti i u Posavini i u Hercegbosanskoj županiji. Ovo je poruka Posavljacima i Sulejmanu Tihiću da Bošnjaci ne žive samo u Zenici i Sarajevu. BiH postoji i puno izvan ova dva grada gdje se koncentrirala bošnjačka politička elita i koja, nažalost, misli da je samo to BiH. BiH je i Banja Luka, i Mostar, i Livno i Posavina i meni je žao što vodeći lideri Bošnjaka nisu svjesni toga jer obnašaju preodgovornu dužnost da toga ne bi bili svjesni. Ako su svjesni, a ovo rade, onda je to razočaravajuće”, rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Niko Lozančić.

Teške posljedice


Jasno je naprosto, kao i zakon spojenih posuda, da će u slučaju zeničkoga modela ‘kirurškog odstranjivanja Hrvata iz vlasti, uslijediti slični potezi u Hercegbosanskoj i Posavskoj županiji gdje će Hrvati postaviti svoje ‘privatne’ Bošnjake kao što SDP i SDA to isto nastoje provesti u dvjema županijama u kojima su Hrvati proživjeli najtežu golgotu posljednjih 20 godina na prostoru današnje Federacije BiH.

To bi bila izravna poruka za novi, dugoročni egzodus Hrvata s toga područja kakav su doživjeli u pravoj kampanji etničkog čišćenja tijekom rata. Takvo što će zasigurno dovesti do katastrofalne konfrontacije u Federaciji BiH. Teško je predvidjeti sve posljedice takve političke odluke jer su do sada svi takvi pokušaji završavali radikalnim potezima. Zato je vrijeme da se zaustave takvi političari i politike jer njihovo destruktivno djelovanje vodi u četverogodišnju kataklizmu.

Ključne riječi

Komentara 10

TU
Tuce
11:00 15.02.2011.

dali vas ima u vlasti u Banjaluci,dali vi slusate gospo.Komaricu da kaze da je svake godine u banjaluckom okrugu sve manje i manje vjerenika dali su i zato krivi Bosnjaci ili....udbas Covic je zapoceo veliku igru Dodikovo obecanje vredi samo jedan dan kao sto je obecao i Josipovicu za povratak Hrvata u Posavinu(malo morgen) mnogo puta ste bili u savezu sa Srbima i svaki put izvukli deblji kraj,eh da niste se 90-tih okrenuli prema Karadzicu danas nebi imali i RS a i vi bi bili mnogobrojniji u BiH.

BO
bontonius
14:14 15.02.2011.

Da li vi idiote Tuce vjerujete u to što govorite? Budalo.

Avatar bucalo
bucalo
00:08 15.02.2011.

nisam protiv napustanja svojih ognjista a nas pok predsjednik je znao sto se radi i sto sad da li prihvatit tudju vlast il se pokorit tudjinu ot je ka ono il da ti ga magarac il da ti zmija oci ispije ........

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?