ŠIROKI BRIJEG

Zaboraviti poraze te protiv Zvijezde dokazati vrijednost i uzeti bodove

siroki
Tomislav Milićević
22.08.2010.
u 15:42

Iz raznih razloga Ištuk ponovno u situaciji da mijenja momčad, koja imperativno traži pobjedu protiv Zvijezde

Kad su u neka ranija vremena na Pecaru stizali protivnici Širokoga Brijega, snage i ugleda Zvijezde, pa i daleko uglednije momčadi, onda dvojbe oko pobjednika gotovo nije bilo. Domaćini bi na kraju u pravilu goste ispratili kući pune mreže, a bodove ostavljali sebi. Nakon dvije loše igre i dva poraza od Rudara i Olimpika, puše se i na hladno, pa nikome ne pada na pamet podcjenjivati goste iz Gradačca.

Ne nedostaje optimizma

No, sve to ne znači da je nestalo optimizma, pogotovo da treba sumnjati u mogućnosti i vrijednosti momčadi Širokoga, toliko puta već dokazane.

Igrači su nakon sastanka u ponedjeljak dobili dan i pol slobodno, ne samo da odmore mišiće, nego i razmisle o trenutačnoj situaciji i “pročiste misli”, kako bi u susretu protiv Zvijezde, te dvije sljedeće utakmice (Travnik i Željezničar) zaigrali što bolje, izvukli što više i ostali u planiranoj konkurenciji za mjesta u vrhu ljestvice.

U posljednjoj utakmici protiv Zvijezde proljetos u gostima Široki Brijeg osvojio je bod (1:1), čime je praktično osigurao nastup u Europi.

Tada je strijelac bio Varea. Argentinac je i prošle jeseni postigao jedan od pet pogodaka u visokoj 5:0 pobjedi na Pecari (Mišić 2, Ivanković i Šilić). Vareu u posljednje vrijeme baš neće pogodak, a ovih dana stao je i na “ludi kamen”, pa nije isključeno da ga trener Ištuk ostavi na klupi, baš kao i oporavljenog Marija Ljubića, koji se također oženio. Wagner se uključio u normalan rad, ali vjerojatno ni on, Dino Ćorić i Ante Pinjuh neće biti u sastavu nakon ozljeda. Dakle, za mjesto u napadu kandidiraju Hrvoje Mišić, Mateo Roskam i Boško Perajica, a na desnoj strani obrambenog reda očekuje se opet Brazilac Diogo.

Nakon odslužene kazne u veznom redu mogao bi od početka zaigrati Goran Zakarić, možda i Jure Glavina.

Široki im najneugodniji

Gledajući tradiciju, sastav s Pecare je najneugodniji suparnik zmajeva.

U dosadašnje četiri utakmice Zvijezda je odigrala dvaput neodlučeno i doživjela dva poraza, tako da je tradicija apsolutno na strani momčadi trenera Ive Ištuka.

-Bez obzira na statistiku, mislim da je danas pravo vrijeme da srušimo tradiciju i napravimo iznenađenje. Nakon europskih nastupa naši domaćini su zapali u jednu krizu koju možemo iskoristiti i konačno obradovati svoje navijače lijepim vijestima s Pecare, rekao je napadač Zvijezde Damir Tosunović od kojeg trener Zoran Ćurguz očekuje da konačno proradi pred protivničkim golom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije