Grude

Za uređenje središta izdvojit će se 160.000 KM

Grude
15.04.2013.
u 10:13

Od Županije će se zatražiti da za opće društveno dobro u funkciju stavi neaktivnu imovinu kako središte ne bi izgledalo zapušteno

U središtu općine Grude počelo je proljetno uređivanje. Djelatnici javnog poduzeća Komunalno rezali su grane koje su stršile sa stabala u Ulici viteza Ranka Bobana, a predstavljale su opasnost za građane i njihovu imovinu, od čega su najugroženiji bili automobili koji su bili parkirani u toj ulici. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj kazao je kako se ovim činom želi probuditi svijest građana o brizi za okolinu i središte koje se ovim prvim proljetnim radovima počinje uređivati. -Ovo je jedna uvertira u nove aktivnosti, a njome se šalje poruka o važnosti uređenja naših domova i ulica. Zgrade u središtu će dobiti novi izgled, u čemu očekujemo dogovor sa stanarima, a općina Grude će osigurati boju za izvanjsko uređenje tih zgrada, kaže nam Grizelj. Ističe, kao potrebnu, i zaobilaznu cestu koja bi uvelike olakšala promet središtem, a išla bi pored duhanske stanice, te središnji gradski trg koji bi Grudama dao jednu ljepšu crtu i dimenziju više. -Jako je važno urediti središte Gruda i zato smo u proračunu za tu stavku izdvojili 160 tisuća maraka. Planski ćemo raditi ulice u središtu, i istodobno tražiti od županije da za opće društveno dobro u funkciju stavi neaktivnu imovinu kako središte ne bi izgledalo zapušteno, a s tim objektima bi se još mnogo toga moglo uraditi. U planu imamo tu zaobilaznu cestu koja bi išla pored duhanske stanice i ona bi rasteretila središte. Što se tiče središnjeg gradskog trga on je projekt koji će dati ljepšu crtu i dimenziju više općini Grude. Imamo plan kako bi taj trg trebao izgledati, a za početak je važno staviti kocku u dijelu od Bekije do tržnice, koja bi bila premještena sa sadašnje lokacije, za što je također osigurano mjesto, ustvrdio je načelnik Ljubo Grizelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?