DRUGI DIO SEZONE

Za pripreme svima želja Antalya, realnost Jadran i Hercegovina

Zrinjski
Stojan Lasić
11.01.2011.
u 09:01

Neki klubovi još uvijek traže sponzora kako bi otišli na atraktivniju lokaciju za pripreme

Po običaju, gotovo 100 dana dugačku zimsku stanku između jesenskih i proljetnih premijerligaških nogometnih natjecanja, može se podijeliti na nekoliko dijelova. Prvi, nakon završetka 15. kola možemo nazvati potpunim odmorom umornih i istrošenih igrača, ili ako hoćete ljenčarenjem i opuštanjem.

Počele prozivke

Drugi dio bilo bi postupno uključivanje u rad nogometaša koji su jesenas manje igrali ili bili ozlijeđeni, treći bi bio uključivanje svih igrača u rad nakon prozivki. Slijede, kako treneri rado kažu, “teške bazične i kondicijske pripreme, vježbe na stjecanju snage, uvod u rad s loptom, uigravanje kroz pripremne utakmica, traženje najboljih jedanaest i osamnaest kandidata, itd”. Vrijeme prozivki u klubovima rastezljivo je. Neki, kao Sloboda, već su krenuli s pripremama, većina ostalih prozivku su planirali od jučer do kraja ovoga tjedna. Po starom običaju, malo klubova ima detaljno isplanirane čitave pripreme, pogotovo još ne zna protivnike za ogledne utakmice. Razlozi za takav način rada obično su financijske prilike, vremenski uvjeti i nekompletnost momčadi. Mnogo nogometaša još luta u potrazi za novim klubom, dio ih pregovara o produžetku ugovora sa sadašnjim, a prijelazni rok službeno počinje tek 17. siječnja (traje do 14. veljače).

Ne pomišljaju na odlazak


U ovogodišnjoj stanci manje nego obično priča se o odlasku na atraktivni jug Turske, u Antalyju, (ili Španjolsku, Grčku, Cipar...) gdje se već pripremaju brojne momčadi iz čitave Europe i gdje su prošlih zima išli Čelik, Borac, Slavija, Željezničar, Sarajevo, Široki...Tko zna, možda neki od (ne)spomenutih klubova ipak pronađu sponzore koji će im platiti desetak dana priprema. Neki niti ne pomišljaju negdje ići. Tako će Leotar pripreme obaviti u toplom Trebinju, drugi će u Istru, Dalmaciju, Hercegovinu, Crnu Goru... Međugorje bi i zimus moglo biti krcato našim i stranim nogometašima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije