Livno

Za pokretanje proizvodnje u rudniku ‘Tušnica’ 60.000 maraka

Bolnica
30.05.2013.
u 10:08

Pomoć 
u iznosu od 1500 maraka majci trojki rođenih u Županijskoj bolnici

Vlada HB županije donijela je odluku o davanju potpore za pokretanje industrijske proizvodnje u JP Rudnici uglja “Tušnica“ Livno od 60.000 KM. Premijer Nediljko Rimac predložio je da taj iznos bude veći, 130.000 KM, i za nadati se da će se uspjeti pokrenuti proizvodnja te osigurati plasman proizvoda i usluga.

Program utroška


Ministri u Vladi su dali suglasnost na program utroška sredstava u iznosu od 597.000 konvertibilnih maraka Ministarstvu unutarnjih poslova. Predviđeno je da se ukupni iznos utroši na nabavu računala i uredske opreme, odjeće i obuće za policijske službenike, službenih vozila, policijske opreme, održavanje zgrada MUP-a i izradu projektne dokumentacije.

Usvojena izvješća

Donesena je odluka o imenovanju članova Županijskog povjerenstva za popis stanovništva, kućanstva i stanova u BiH za 2013. godinu, te je prihvaćen zahtjev Agencije za privatizaciju kojoj je, iz stavke ‘potpora neprofitnim organizacijama’, određen iznos od 130.000 KM za 12 mjeseci tekuće godine. Razmatrano je i usvojeno izvješće Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih o stanju u zdravstvenim ustanovama Hercegbosanske županije, te izvješća Ministarstva financija o izvršenju županijskog proračuna za 2012. i njegovu izvršenju u prvom kvartalu 2013. Sva navedena izvješća bit će upućena u skupštinsku proceduru, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ. Županijska Vlada dala je potporu projektu vodoopskrbe livanjske općine u svrhu realizacije projekta “Razvoj sustava vodoopskrbe za općinu Livno, II-faza - Sjeverni krak“, te donijela odluku temeljem koje će Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih darivati Radostinu Spajić, majku trojki koje su rođene u Županijskoj bolnici Livno (prvi put nakon 25 godina), s jednokratnom pomoći u ukupnom iznosu od 1500 konvertibilnih maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?