ŠKOLSTVO

Za odabir novih udžbenika ostalo je još samo pet dana

knjizara
Marko Jurinec
15.06.2010.
u 09:31

Upravo su u svim županijama u tijeku izbori udžbenika po školama, što provode stručni aktivi

Unatoč nekim sitnijim odstupanjima, dinamični plan odobravanja novih udžbenika za školsku 2010./2011. teče po utvrđenom planu. Odustalo se od prvobitne zamisli promidžbe novih udžbenika po županijama, koju su trebali istodobno prezentirati svi nakladnici, a koju, prema tvrdnji izdavača, nije bio moguće obaviti ni fizički ni prostorno. Tako se svaka kuća pobrinula i samostalno vršila prezentacije, a što je prema planu završeno u predviđenom roku, do 10. lipnja.

U tijeku izbor

Upravo su u tijeku izbori udžbenika po školama od stručnih aktiva, a nakon čega slijedi dostava popisa odabranih udžbenika, i broja, od škola prema Zavodu za školstvo. -Stručni aktivi iz naše županije već su imali nekoliko sastanaka u Posušju i Širokom Brijegu, gdje pokušavaju usuglasiti stajališta i odabrati udžbenike koji najviše odgovarali učenicima. Već je održano nekoliko sastanaka, a za nekoliko dana njihove odluke naći će se pred resornim ministarstvom koje će napraviti rješenja o popisu odobrenih udžbenika za našu županiju, rekao je Slavko Sabljić, ravnatelj Osnovne škole Kočerin.

I u ostalim županijama se vrši odabir udžbenika, a sve mora biti dovršeno do 20. lipnja, što je zadnji rok za dostavu popisa novih udžbenika od Zavoda za školstvo prema nakladnicima.

Udžbenici za više godina

-Moguće je da će određene škole malo kasniti, ali to neće značajnije poremetiti plan. Inače, glavna preporuka našim stručnim aktivima je da se trude odabrati udžbenike koji će vrijediti nekoliko godina, a zbog toga smo tražili od nakladnika da odvoje udžbenike od vježbi i drugih dodataka, rekao je Marko Nedić, pomoćnik ministra prosvjete Posavske županije.

Prema dogovoru u Posavini, škole svoje odluke šalju izravno nakladnicima, dok resorno ministarstvo samo izvješćuju o svojim odlukama. Time ne žele utjecati na izbor škola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?