TERORIZAM

Za atentat platili 1000 KM, trojcu određen pritvor

zenica, eksplozija (1)
VL
19.04.2011.
u 09:16

Puštanje na slobodu trojice osumnjičenih rezultiralo bi stvarnom prijetnjom javnom redu i miru, navodi se

Sud BiH donio je odluku u predmetu “Zijad Dervišević i drugi”, kojom se osumnjičenom Zijadu Derviševiću, Amelu Seferu i Saši Boniću određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor, prema ovoj odluci, u odnosu na osumnjičene Amela Sefera i Sašu Bonića može trajati do 14. svibnja. a u odnosu na osumnjičenog Zijada Derviševića do 15. svibnja 2011.

Izvanredne okolnosti

Zijad Dervišević, Amel Sefer i Saša Bonić osumnjičeni su za kazneno djelo terorizma. Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Pritvor je u odnosu na osumnjičene određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ako bi se našli na slobodi, mogli ometati postupak utjecajem na svjedoke i sudionike. Nadalje, pritvor je određen zbog postojanja izvanrednih okolnosti koje, s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog kaznenog djela, ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom javnom redu i miru, priopćeno je iz Suda BiH u obrazloženju.

Osim Zijada Derviševića koji je bio povjerenik Narodne stranke Radom za boljitak za Srednjobosansku županiju i na listi za prošle izbore, doznaje se da je na istoj listi bio i drugooptuženi, odnosno izvršitelj terorističkog napada Amel Sefer. Prema izjavama obitelji trećeoptuženog Saše Bonića, dobio je novac da postavi eksplozivnu napravu. U izjavi za medije Bonićeva majka je rekla da je narkoman i da mu je plaćeno 1000 KM da postavi eksploziv. Istraga se provodi i dalje, radi se na otkrivanju detalja i ljudi povezanih s planiranjem atentata na HDZ-ova zastupnika Ivu Tadića. Otkriva se zbog čega je Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i izaslanik HDZ-a u Domu naroda Federacije BiH, bio meta.

Ne poznaje osumnjičene

I sam kaže da ljude koji su osumnjičeni za teroristički napad ne poznaje i ne zna zašto su ga htjeli ubiti. - Strašna je spoznaja da vas netko želi ubiti, kazao je Tadić. Izaslaniku HDZ-a i njegovoj obitelji je pojačana zaštita nakon saznanja da je u Zenici bio teroristički napad. Istragu o ovom terorističkom činu vodi državno Tužiteljstvo u koordinaciji s drugim policijskim agencijama. O povezanosti ovog terorističkog napada sa slučajem “Leutar” se još istražuje.

Naime, kako se doznaje, jedan od onih koje je policija privodila i ispitivala bio je povezan i sa slučajem “Leutar”.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:16 19.04.2011.

Eto tako se to radi u Zenici mozes biti terorista ali se za to ne ide u zatvor Bog i Pravi Hrvati Za Dom Uvijek Spreman

US
usora
07:03 24.04.2011.

Zenica je to -Teroristi na slobodi...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?