Trgovina

Ž. Kerum počeo je prodavati trgovine svojim partnerima iz NTL-a

'Kerum_pxl_unu_170810'
''
Autori: Jolanda Rak Šajn, Gojko Drljača, M Pejković
18.08.2010.
u 08:00

Nakon što je napustio prestižni prodajni prostor u Dubrovniku, Kerum se povlači i iz Zagreba

Je li se ipak počela realizirati ideja prema kojoj se Željko Kerum zbog svojih političkih obveza želi izvući iz značajnog dijela svoje trgovinske djelatnosti, tj. iz djelatnosti po kojoj je i postao prepoznatljiv kao poduzetnik.

Još u lipnju najavljeno je da su pri kraju pregovori unutar Narodnog trgovačkog lanca (NTL) prema kojima će Kerum prepustiti pod nepoznatim uvjetima dvadesetak svojih trgovina partnerima iz Studenca, Tommyja i Gavrilovića. Danas je jasno da je NTL drugi trgovački lanac s čak 12.000 zaposlenih i prihodom višim od 9,5 milijardi kuna, ali još nema jasnih informacija o spominjanom kapitalnom pa dakle i vlasničkom povezivanju.

Da se nešto možda miče s mrtve točke govori podatak da će u sklopu NTL-a vrlo veliki supermarket u Trnskom promijeniti vlasnika. Naime, umjesto Keruma, tamo će za dva-tri dana početi poslovati Diona Inova Đure Gavrilovića. Ta informacija poprilično je iznenadila stanovništvo tog novozagrebačkog naselja, pa čak i zbunila jer je bilo očito da, unatoč protivljenju lokalnih BBB-ovaca, Kerum u Trnskom jako dobro posluje. U Kerumu u Trnskom upravo je inventura i treba se obaviti primopredaja. Zanimljivo je da je Kerum izišao i iz vrlo atraktivnog, velikog i prestižnog prostora u dubrovačkom Lapadu. Tamo je u taj prostor već ušao drugi član NTL-a, Tommy.

Ništa ne znaju?

Kerumova sestra Nevenka Bečić ipak nervozno demantira Kerumovo povlačenje iz većeg broja trgovina.

Josip Milavić, vlasnik trgovačke kuće Studenac iz Omiša i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a, kazao je jučer kako još nema konkretnog dogovora između Keruma i ostalih članica NTL-a o eventualnoj kupnji Kerumovih trgovina. Navodno su po dvadesetak Kerumovih trgovina trebali kupiti Studenac, Tommy i Gavrilović, odnosno Diona. Milavić tvrdi kako mu nije poznato da u Kerumovu trgovinu u Trnskom za koji dan useljava Diona. Ako to i jest točno, u pitanju, tvrdi, nije nikakav dogovor o tome da Diona kupi Kerumovu trgovinu, nego reorganizacija radi racionalizacije poslovanja, odnosno kapitalnog udruživanja članica NTL-a.

– Svoje udjele članice NTL-a mogu mijenjati između sebe kako žele – naglasio je Milavić. Kerum se još nedavno u Splitu, na otvaranju Agrokorova Superkonzuma Sirobija, hvalio kako je i dalje suvlasnik NTL-a koji je nakon Konzuma drugi trgovački lanac na tržištu s više od 8 milijardi kuna prihoda.

– Moguće je da NTL, gdje sam ja dioničar, preuzme moju trgovinu, ali još nisam donio konačnu odluku što ću i kako ću – kazao je tom prilikom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?