Michel Platini

Xavi je najbolji, a priznanje zaslužuje i Wesley Sneijder

Michel Platini
AFP
13.12.2010.
u 14:59

Najvažniji kriterij trebao bi biti učinak na SP-u. Upravo zbog toga me 1982. godine u izboru za najboljeg pobijedio Rossi, kaže Platini.

Michel Platini, prvi čovjek Uefe, u intervjuu za francusku televiziju kazao je da je potpuno zadovoljan rezultatima eksperimenta s pet sudaca. Još jednom je Francuz izrazio nezadovoljstvo teorijama da bi se trebala koristiti videotehnologija kod spornih detalja na utakmici.

– Nikada u 125 godina nije napravljen takav revolucionarni pomak u suđenju. A potpuno se slažem s onima koji su protiv posebne videotehnologije. Jer, odluke u nogometu trebaju donositi sudac na travnjaku, a ne neka osoba pred televizorom u kontrolnoj sobi – kazao je Platini.

Prvi čovjek europskog nogometa također se osvrnuo i na skorašnji izbor najboljeg svjetskog nogometaša.

– Najboljim svjetskim nogometašem trebao bi biti proglašen Xavi, iza njega je Wesley Sneijder, a potom Iniesta. Nije pošteno da Interova nogometaša nema među najboljima. Messi i Cristiano Ronaldo su najbolji igrači na svijetu, no najvažnije je Svjetsko prvenstvo na kojem je Sneijder bio sjajan – istaknuo je Platini, koji je dvaput bio proglašen najboljim svjetskim nogometašem. – 1982. godine me u izboru za najboljeg igrača pobijedio Paolo Rossi, iako nije u tom trenutku bio najbolji svjetski nogometaš. Ali, to je bilo normalno jer je bio najbolji strijelac Svjetskog prvenstva – zaključio je Platini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije