Rukomet

Vratar džentlmen sada brani za Atletico Madrid

Vratar
02.11.2012.
u 10:17

Zanimljivo je da u ovom trenutku u Čeliku ima još nekoliko igrača koji nastupaju bez ugovora uz džentlmenski dogovor

Odlazak reprezentativnog vratara Adnana Šabanovića u španjolski Atletico Madrid obradovao je brojne ljubitelje sporta u Zenici, jer se radi o izuzetnom sportašu kakvog može poželjeti svaka sredina. U redovima rukometaša Čelika ovaj vratar je važio za klupski autoritet čija su riječ i obećanje imali težinu i značile nešto. Na žalost, u klubu su pomalo razočarani što s golmanom ovakvog kalibra nisu imali potpisan ugovor, jer na početku sezone nisu imali sredstava da ispoštuju ugovorne obveze, što za bh. sportske uvjete nije nikakva poslovna tajna.

- Drago nam je da je jedan naš igrač napravio ovakav transfer, posebno što se radi o Adnanu, za kojeg mogu reći najbolje riječi. Vrhunski je igrač, pravi profesionalac, i koji razumije i zna što znači ‘imati i nemati’.

Na žalost, mi s njim nismo imali potpisan ugovor, jer nismo imali sredstava da tako nešto ispoštujemo, ali smo imali dogovor, koji je moralno obvezivao nas i njega. Upravo ta karakteristika Adnana da vjeruje ljudima i da se drži dogovora, eto, nagrađena je na ovaj način da je uspio napraviti izvanredan ugovor s Atletico Madridom. Drago mi je zbog njega, jer je izvanredan sportaš, a nama ostaje da u sljedećem periodu pokušamo naći za njega pravu zamjenu, što će biti veoma teško ili nemoguće - rekao nam je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelika.

Zanimljivo je da u ovom trenutku u Čeliku ima još nekoliko igrača koji nastupaju bez ugovora uz džentlmenski dogovor! - Da, istina je da je to tako, ali mi smo sada nemoćni kao i veliki broj sportskih klubova u Bosni i Hercegovini koji muku muče s osiguravanjem minimalnih sredstava za rad klubova. Već četiri mjeseca kasne nam isplate prema igračima i pokušavamo napraviti što se da uraditi. U ovom trenutku nikome nećemo praviti problem ako želi otići i promijeniti igračku sredinu, imamo problema s financijama i ne želimo nikoga lagati, kaže Škrbić. (Zeda)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?